Povestea Stupului Galben

O scurta poveste a Stupului Galben:

Totul a inceput la sfarsitul lui mai 2014.  Tocmai se terminase culesul la salcam, si cum au obiceiul, albinele se pregateau de roit. In perioada aceia eram in plina dezvoltare cu stupina, iesisem din iarna cu 24 stupi si doream o inmultire. Aveam cutii noi, rame pregatite, asteptam botcile. In momentul in care au aparut, m-am pornit pe facut roiuri.Si am facut.

Intamplarea a facut ca primul roi din 2014  sa-l instalez in singura cutie vopsita galben, restul stupilor fiind vopsiti in verde.
Seara, cu o bere in fata, am avut revelatia.… am gandit ca acel prim roi, ar trebui sa fie roiul ficei mele, Cezara, nascuta in ianuarie 2014. Asa a aparut Stupul Galben.

In timp ideea a prins contur si a inceput sa se dezvolte.
In principiu, in fiecare an, in stupina numarul stupilor galbeni o sa creasca, tot ce se inmulteste din acest stup galben, o sa primeasca matcile care promit, matcii din care voi face selectia.

Metoda de inmultire a stupilor galben, cel putin pana in momentul acesta (2016) a fost asa:

2014-roiul

2015-din roiul din 2014 ajuns stup, am facut inca un roi.

2016-Din cei doi stupi (2014 si 2015) am facut inca un roi

In 2017 din cei trei stupi galbeni urmeaza sa mai fac inca unul, iar din 2018, inmultirea se fa face pe principiul 2/1 si tot asa pana in momentul in care Cezara implineste 18 ani, toti stupii galbeni vor fi ai ei, sa faca ce vrea cu ei.

PS. Intre timp, din lipsa de interes si ceva politici facebok, stupul galben este redirectionat catre Tac’su.ro….tot asa si blogul despre masini vechi. in concluzie, la gramada, masini vechi, apicultura si alte lucruri ce-mi trec prin cap.

inmultire stupi

Scroll to Top