Câteva motive pentru care nu mai vreau să cresc rațe în curte

Dincolo de faptul că nu sunt musai cel mai mare amator de carne de rață, chiar dacă imi place, prefer oricând un pui de țară și nu pot contesta gustul și calitatea cărnii de rață. Nu mai intru în detalii, carnea de rață are dincolo de gust și alte avantaje și cunosc gurmanzi care se dau în vânt după carnea de rață. Dar, pentru că vreau să încep să optimizez puțin și partea de ogradă, cred că încep prin a renunța la cele câteva rațe pe care le am prin ogradă. Asta și pentru că am de unde lua în caz de poftă câteva rațe pe an că nici acum nu mâncăm mai multă carne de rață. Dar cum ziceam, vreau să optimizez puțin ograda și cel mai plauzibil, asta și din lipsa unei bălți, la momentul acesta este să renunț la creșterea rațelor.

Și o să las aici câteva motive pentru care nu mai vreau să cresc rațe de curte.

  1. Rațele sunt foarte murdare, se spârcâie peste tot șispre deosebire de găinațul de găină, găințul de rață atrage muștele și chiar pute. Plus de asta, s-a întâmplat de multe ori să fiu printre ele și să mă trezec că din cine știe ce motiv s-a speriat vreuna pe lângă mine și spârcâiala aia a ajuns pe bocancii mei.
  2. Deși în unele perioade în care găinile s-au oprit din ouat rațele au continuat să ouă, faptul că trebuia să caut peste tot ouăle nu mă ajută prea mult. Deci, faptul că rațele ouă pe unde le taie capul este un alt motiv pentru care aș renunța să cresc rațe.
  3. Mănâncă mult. Și nu doar că mănâncă mult dar și âmprăștie mâncare aia peste tot. Și până la urmă, dacă vrei și o optimizare a cheltuielilor, trebuie să reduci risipa.
  4. Nu-mi plac ouăle de rață. Dacă de carnea de rață nu mă plâng, după ouăle de rață nu mă dau în vânt. Știu, mari, proteină… Dar gustul nu mă dă pe spate și nici nu am nevoie de atâta proteină încât să merite să mai țin rațe.
  5. Murdăresc foarte tare apa
  6. Rațele sunt foarte gălăgioase și cumva, parcă simt nevoia de un pic mai multă liniște.

Cam astea ar fi principalele motive pentru care nu mai vreau să țin rațe. La momentul acesta mi-ar fi foarte utilă încă o ladă frigorifică, aș rezolva problema dintr-o mișcare însă la orizont mai sunt ceva cheltuieli și nu m-aș aventura să cumpăr o ladă frigorifică chiar acum.

Leave a Reply

Scroll to Top