Teoretic am vândut stupii

Practic, vânzarea va avea loc în momentul în care cel ce a cumpărat stupii vine cu banii. Acest lucru se va întâmpla în momentul în care va înflori rapița pe Neajlov. Pentru că cel care cumpără stupii vrea să-i ducă direct la rapiță. Din 24 de cutii din care zburau albine am vândut 22. Am oprit pentru mine doi stupi. Mă rog, impropriu spus doi stupi că din amândoi dacă făceam un interval de albină. Însă, așa cum i-am zis și celui care a cumpărat nu puteam să-i zic că i-am vândut 24 de stupi…pentru că da, după vremea asta rece, cel puțin unu dintre cei pe care i-am oprit, are șanse mari să clacheze. Adică, să înțelegeți ce am oprit, uitați-vă la prima parte a clipului de mai jos.

Altfel, s-a bătut palma duminică 2 aprilie pentru 22 stupi în care exista între 2 și 5 rame cu puiet. Prețul a fost de 10.000 lei. Dacă strângerea de mână se concretizează, pe lângă cele 22 familii care se vând cu tot cu cutii, omul nostru va mai primi și caturile de recoltă, și ramele de rezervă. Astea din poza de mai jos…

Clar, pentru cel care cumpără e afacere. Poate că familiile nu sunt în cea mai mare formă, că am văzut pe la alți apicultori familii mult mai dezvoltate însă, cu un pic de implicare, mai mutată o ramă de puiet, mai cedat niște albină culegătoare, cred că omul scoate investiția anul acesta doar din miere.Mai are și ceara ce urma să o topesc eu, mai are și cutiile care chiar dacă sunt vechi, mai poate trage de ele un an doi. În fine, e treaba lui cum gestionează problema.

În altă ordine de idei, dacă ar fi să trag linie la activitatea apicolă, din 2011 până în 2023 nu am pierdut decât 5 familii de albine peste iarnă, 4 dintre acestea fiind pierdute în cel mai greu an pentru apicultura de pe la noi, 2016. În perioada asta am făcut niște tone de miere, am învățat niște lucruri, mi-am făcut niște prieteni, am avut un hobby frumos. Un hobby din ăla cu multă muncă dar cu niște sentimente greu de descris.

Aia e, s-a terminat un ciclu…vedem ce mai fac pe mai departe. Deja am niște idei așa că, vă puteți abona la canalul meu de you tube Manea Marian-canal cu Albine – YouTube și vedem ce se întâmplă.

Leave a Reply

Scroll to Top