miere cruda,miere naturala

Am vândut deja o parte din mierea de anul viitor

A fost recent o discuție în bulă despre agricultură și “produsele de la țărani“. Deși mai sunt printre prieteni oameni care au o țară pe undeva, cred că eu sunt cam singurul care efectiv mai produce ceva pe la țară. Restul, merg pe acolo, culeg via, fac o zacuscă în curte și cam atât. Eu cu apicultura, cu albinele…Ca o scurtă paranteză, dacă nu aveam albine la țară, probabil că mergeam mai rar pe acolo. Așa, cel puțin în sezonul activ, cel puțin două week-end-uri sunt acolo.

Dar să revin la titlu…

Cum ziceam, se discuta despre agricultură și despre cum o parte dintre producători s-au adaptat pandemiei și au început să vândă și on line o parte din producție. O parte dintre prieteni erau de părere că statul nu se implică suficient în sprijinirea producătorilor români, o parte susțineau că și producătorii trebuie să se implice mai mult și să nu mai aștepte ajutorul statului. Eu le-am zis că nu-mi fac planurile pe ajutorul de la stat, optimizez pe cât pot la condițiile date iar dacă statul oferă un ajutor, ăla e bonus. Pup și bag la traistă. Și cum discutam noi, din vorbă în vorbă, mai mult de exemplu, le-am oferit spre închiriere 3 stupi. Și mi-am găsit repede 3 clienți, fiecare cu stupul lui.

Condițiile sunt simple:

 • 100 euro/stup
 • Eu îngrijesc stupii respectivi
 • Toată mierea produsă de stupii respectivi în anul 2021 este a  lor

Ce câștigă cei care au închiriat stupii

 1. Miere naturală 100%
 2. O cantitate de miere mai mare decât dacă cumpărau la borcan
 3. Mierea este un aliment sănătos și astfel vor avea miere în casă tot timpul și automat vor consuma

Ce câștig eu din afacerea asta:

 1. Oricum trebuie să învestesc în ceva inventar apicol și cei 300 de euro au venit la fix
 2. Mi-am luat un angajament și voi fi forțat să mă implic mai mult în apicultură și asta cel mai probabil se va reflecta și în producția de miere a restului de stupi
 3. Cei 3 clienți nu cumpărau de la mine mai mult de 1-2 borcane de miere anual.. acum au cumpărat miere de 100 de euro.
 4. Ceva reclamă din partea lor și astfel voi mai câștiga clienți
 5. Voi filma toate intervențiile la cei trei stupi și le voi posta pe canalul de you tube și astfel, dacă ajung la 1000 de abonați voi începe să monetizez și de acolo

Cam asta ar fi, se pot face bani și din apicultură doar că trebuie organizare și adaptare la prezent. Nu trăiesc din apicultură, fac asta din plăcere și cum ziceam și în articolul acesta, apicultura este una dintre sursele mele de venit suplimentar.

1 thought on “Am vândut deja o parte din mierea de anul viitor”

 1. Pingback: Mereu se găsește câte un “dăștept” să strice feng shui-ul – Tac'su

Leave a Reply

Scroll to Top