rama puiet,cantitate puiet

Primul control de primavara

rama puiet,cantitate puiet

Ieri(6.03.16) am incept, in sfarsit, activitatea apicola propriu zisa.Am beneficiat de o zi frumoasa, cu soare,fara vant, perfecta pentru a-mi baga nasul in stupi.In timp ce eu verificam stare familiilor, cantitatea de puiet si hrana din cuib, albinele nu se prea sinchiseau de mine, aduceau polen.

Am intrat la iernat cu 38 de familii, nu am avut pierderi, toti au raspuns prezent.Singura grija la primul control din acest an era verificarea matcilor si daca au inceput ponta.In medie, am doua rame cu puiet de toate varstele, ce difera, este cantitatea de puiet capacit.

Am facut si o scurta plimbare pe dealul din spatele stupinei, la o scurta verificare a florei.Singurele flori ce au scos capul aici,sunt viorelele si Lamium purpureum(pizda tigancii) . In padure se schimba treaba, cornul este in floare, salcia a inceput si ea, iar brebeneii sunt infloriti, deci se explica si cantitatea de polen.Am remarcat cel putin patru culori de polen, semn ca primavara este pe cai mari, acum, sa tina si vremea cu noi.

Dupa control, am inceput sa fac ceva ce altii apicultori au facut inca din iarna…am incept in sfarsit, sa incheii rame.Am reusit performanta sa bat o suta de rame 1/1…mai am 900.

Leave a Reply

Scroll to Top