Ajutorul in stupina

In situatia mea, cu stupii la 50 de km si posibilitatea de-a merge la ei doar la sfarsit de saptamana presupun ca mai sunt si altii. O mana de ajutor, un om ce poate face treburile marunte dar esentiale prinde bine oricui. La capitolul asta stau bine, tata face o multime de lucruri…rame, baga faguri la crescut, pune caturi si o multime de alte lucruri. Bine, la capitolul interventie in stupi, treaba sta cam asa: Verific si in functie de ce are nevoie familia respectiva ii las indicatii.La asta joi bagi fagure la crescut, de la asta iei o rama cu puiet si o pui in ala…merge treaba.

E, vinerea trecuta ca se incalzise vremea si-a bagat tata nasul in cel mai slab stup pe motiv ca nu prea circula albina. Dupa ce ca era lesinat, saptamana de frig, ploaie si zapada, roisorul a clacat…a mai gasit in el doar o mana de albina si matca. Si aici intervine ajutorul. Stia si el ca daca baga o rama cu puiet si albina acoperitoare in stupul respectiv, albinele vor omora matca si cele 100 de albine ce mai bantuiau pe acolo, asa ca a luat o rama blana de puiet capacit din alt stup, a scuturat albina si a bagat-o in cutia goala.

Ghici,  ce? In cutia aia am mai gasit tot o matca si un pumn de albina, dar si o rama cu puiet capacit, dar mort. Vai de ajutorul meu….

Leave a Reply

Scroll to Top