Suporti demontabili pentru stupi

suporti stup demontabiliLa inceputurile mele apicole, am asezat stupii pe niste suporti masivi din teava, mosteniti de pe vremea cand tata avea si el patru-cinci familii de albine. Cu timpul, stupii sau inmultit, iar suportii mosteniti, au devenit insuficienti, asa ca aveam nevoie de ceva suporti usor de manevrat si eventual si simplu de realizat.

Dupa ceva improvizatii cu cauciucuri de masina si alte chestii gasite prin ograda, anul trecut, am facut niste suporti detasabili pentru stupi, destul de simplut realizati.

Cel din imagine este facut pe genunchi, mai avea nevoie si de o talpa, bucatile de scandura nefiind suficient de rezistente si cateva au cedat. Usor de montat si demontat, mai ales in pastoral. Printre traversele de sus se introduc popii de lemn, iar pentru siguranta, la jumatatea se mai poate introduce inca un suport. Pentru că m-am apucat să mai urc ceva filmulețe pe canalul meu de you tube, am făcut și un filmuleț cu suporții pentru stupi pe care îi folosesc de câțiva ani. Sper să vă ajute dacă sunteți în căutare de ideei pentru suporți de stupi.

Leave a Reply

Scroll to Top