stupi noi,stupi calitate

Termenul limita in apicultura

stupi noi,stupi calitateNu stiu cum se face, dar pana acum, am cumparat stupi si rame de la trei sau patru producatori.Pe langa faptul ca la fiecare atelier de stupi STAS-ul este diferit, o problema ce efectiv ma omoara, este termenul de livrare.

Cand sunt gata stupii…nimeni nu-mi garanteaza ca termenul de executie dat initial va fi respectat.Indiferent ca am comandat trei,cinci sau zece stupi, intodeauna trebuie sa-mi fac planul cu stupii comandati cu marja de minim o saptamana.

Azi, mi-au fost livrati stupii ce trebuiau livrati acum o saptamana si jumatate. este a doaua oara cand comand la acelasi atelier de stupi si in afara de termenul de livrare, nu am ce sa le reprosez.Calitatea este acceptabila, pretul decent si daca oamenii mai lucreaza putin si la partea de executie, cu siguranta va ramane principalul furnizor de echipament apicol.

Cum saptamana aceasta vremea a fost rece si nu am putut lucra la stupi, in atelier se putea vopsi si monta manere, asa, o intarzaiere afecteaza.

Acum, revenind la problema STAS-ului, anul trecut, am cumparat 400 rame tei si am fos nevoit sa tai aproape jumatate de centimetru din leatul superior la toate ramele pentru a le putea introduce in stupi.

1 thought on “Termenul limita in apicultura”

  1. Excellent post. I was checking constantly this blog and I am impressed! Very useful info particularly the last part 🙂 I care for such information a lot. I was seeking this particular information for a very long time. Thank you and good luck.

Leave a Reply

Scroll to Top