Stupii la padure

La fel ca anul trecut si anul acesta am mutat stupina la padure. Dupa experienta placuta de anul trecut cand am relocat toata stupina intr-o padure fara a sti ce potential melifer are zona, anul asta am mers mai increzator si cu lectiile pregatite.

stupi in padure

Anul trecut am fost nevoit sa mut stupii din gradina din cauza vecinilor. Se inmultisera si dupa cum invatasem din experienta anilor trecuti, pe tot parcursul sezonului activ, aveam trei caderi de cules, iar in momentele acelea, albinele deveneau agresive. Pentru a evita inca o data discutiile cu vecinii pe motiv ca, m-au intepat albinele tale, i-am incarcat intr-o remorca si pe toata durata verii, stupii au stat in padure.

Anul trecut, asa nepregatit cum am mers, am avut surpriza la un cules foarte bun de salcam. Mierea de salcam a fost singura miere ce nu a avut in componenta miere de mana, in rest, toate celelalte extractii au avut in componenta si miere de mana, intr-o cantitate mai mare sau mai mica.

Dupa cum am vazut, saptamana aceasta urmeaza sa infloreasca salcamul, iar stupii se prezinta exceptional de bine, anul acesta beneficiind si de un lan de rapita la vreo doi kilometrii de stupina.

Tot din experienta anului trecut, am asezat stupii intr-o pozitie diferita. Anul trecut o parte din stupi petreceau jumatate de zi in plin soare iar lucrul acesta-mi dauna atat mie cat si lor.

3 thoughts on “Stupii la padure”

  1. Buna ziua. Eu vreau sa imi cumpar cativa stupi. Ne place mult mierea si toate produsele apicole in general. Dar stau la bloc. Am insa un teren, de fapt o poiana intr-o padure. Inca nu am cu ce sa car stupii in pastoral. Langa mine am si un camp care nu-l coseste nimeni, e plin de flori toata vara. Sint livezi in zona cu mii de pomi, nimeni nu-i stropeste, au ramas de pe vreme raposatului. Ce credeti, voi avea destula miere pentru familie si ceva pe deasupra, pentru vanzare? Padurea ofera destul? Multumesc

    1. Salut Flaviu. Cu siguranta padurea este cel mai bun loc pentru amplasarea stupilor, singura problema ar fi paza lor…acum, dumneavoastra stiti ce aveti in zona.

      1. Nici nu stiti ce veste buna mi-ati dat. Referitor la paza, ma gandesc ca vreti sa spuneti paza de hoti, nu? Pot merge zilnic, sint 4 km pana in oras. Am si cabana, pot sa stau acolo, vara. Animale (cu 4 picioare…) nu sint decat iepuri si caprioare. Si zona e destul de greu accesibila, nu poti ajunge decat cu 4×4. Mierea oare va fi destula ca sa le ramana pe iarna si sa am si eu un pic, macar in primul an. Nu ma gandesc sa fac eu avere, dar macar asa, sa avem miere pentru toata familia si pentru albine.

Leave a Reply

Scroll to Top