Stupii la padure

La fel ca anul trecut si anul acesta am mutat stupina la padure. Dupa experienta placuta de anul trecut cand am relocat toata stupina intr-o padure fara a sti ce potential melifer are zona, anul asta am mers mai increzator si cu lectiile pregatite.

stupi in padure

Anul trecut am fost nevoit sa mut stupii din gradina din cauza vecinilor. Se inmultisera si dupa cum invatasem din experienta anilor trecuti, pe tot parcursul sezonului activ, aveam trei caderi de cules, iar in momentele acelea, albinele deveneau agresive. Pentru a evita inca o data discutiile cu vecinii pe motiv ca, m-au intepat albinele tale, i-am incarcat intr-o remorca si pe toata durata verii, stupii au stat in padure.

Anul trecut, asa nepregatit cum am mers, am avut surpriza la un cules foarte bun de salcam. Mierea de salcam a fost singura miere ce nu a avut in componenta miere de mana, in rest, toate celelalte extractii au avut in componenta si miere de mana, intr-o cantitate mai mare sau mai mica.

Dupa cum am vazut, saptamana aceasta urmeaza sa infloreasca salcamul, iar stupii se prezinta exceptional de bine, anul acesta beneficiind si de un lan de rapita la vreo doi kilometrii de stupina.

Tot din experienta anului trecut, am asezat stupii intr-o pozitie diferita. Anul trecut o parte din stupi petreceau jumatate de zi in plin soare iar lucrul acesta-mi dauna atat mie cat si lor.

3 Comments

Leave a Reply