Ce să faci cu 500 de euro

Am stat ieri o vreme în parcarea unui supermarket să-l aștept pe fratele meu. Cum punctualitatea nu e punct forte pentru el, pe lângă o țigară, o cafea, am luat internetul la scrolat. Deh, Ziua Națională, plin de patrioți, nimic interesant, doar declarații găunoase și povestiri eroice. Ei, și mi-au căzut ochii pe anunțurile cu discounturile oferite de supermarketul respectiv…doi la preț de unu, 35% reducere, chestii din astea…bani, că ăștia-s importanți. În fine, din clic în clic, am ajuns la ceva discuție în care cineva întreba ce poți face cu 1500 de lei, un laptop și un telefon astfel încât, să ajungi în situația de a câștiga bani.

Bani puțini ăștia o 1500 de lei din discuție, nu prea poți porni o afacere de milioane cu suma asta. Dar, exact cum s-au aruncat toți, poți să-ți faci un site și să încerci să promovezi diverse produse ale unor magazine din platformele de afiliere, dar ai de muncă, e greu să ajungi sus…deci, nu vin banii peste noapte. Dar e o soluție. Tocmai de la această discuție am mărit miza și m-am dus la întrebarea din titlu, “Ce să faci cu 500 de euro” că de aici am pornit eu.

Nici cu 500 de euro nu prea ai mare lucru de făcut dar e mai bine decât 1500 de lei. În fine, ipotetic vorbind, dacă ai doar 500 de euro cred că cel mai bine ar fi să mergi să plătești din datorii, cu siguranță ai așa ceva. Dacă n-ai și totuși vrei să faci ceva pornind de la 500 de euro, că tot m-am gândit la treaba asta, se poate, greu, pe termen lung dar se poate. Uite ce aș face eu, că mă consider exemplu concludent la capitolul ăsta, tot cam așa m-am întrebat și eu…ce pot să fac cu 500 de euro.

În primul rând mi-aș face cont pe olx și alte site-uri de genul ăsta și aș pune la vânzare toate nimicurile ce le găsesc prin casă și nu le folosesc. Al doilea lucru ar fi să-mi iau un domeniu și o găzduire ieftină și să fac un site. Aș căuta ceva nișă mai puțin populară, și aș trage tare pe ea. Aici vin două avantaje, înveți și în timp, cu siguranță vei începe să și monetizezi. Da, e de muncă dar trebuie să începi cu ceva iar să vii tu, unul nou în piață să scrii despre telefoane cam greu…plus că ai și comision mic.

Treaba asta cu domeniul și găzduirea site-ului te costă vreo 200 de lei, că ar cam trebui să-i dai o bere unui prieten care se pricepe să-ți facă site-ul funcțional. Dacă te pricepi tu, deja ești pe plus. Bun, cu restul banilor rămași după ce ți-ai făcut site, poți să-ți deschizi un cont de tranzacționare la Bursă. Sunt brokeri la care poți deschide cont de tranzacționare cu 1500 – 2000 de lei. Da, brokerii aceștia au comisioanele mai mari decât alți brokeri unde deschiderea contului de tranzacționare e mai mare însă, la sume mici nu ar trebui să te preocupe. Ca paranteză, eu tranzacționez prin Estinvest, 2000 de lei deschiderea de cont. Bun, aveai 500 de euro și nu știai ce să faci cu ei…Dacă faci ca mine, vei sfârși prin a aveat un site și acțiuni pe bursă de vreo 2000 de lei. Nu e mult, când am făcut eu treaba asta, am cumpărat 100 de acțiuni la BRD, 1523 de lei cu tot cu comisionul brokerului. E, după ceva vreme, am primit mesajul următor:

Avand in vedere  hotararile adoptate in AGA Ordinara a societatii BRD – GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. ( simbol BRD ) din data de 19-04-2018, va informam ca Estinvest a inregistrat in contul d-voastra de client suma de 155.80 lei, corespunzatoare dividendului aferent detinerii de la data de 09-05-2018 ( data de inregistrare ).

Cam asta aș face eu dacă aș avea o sumă de bani și m-aș întreba ce pot face cu 500 de euro. Un site și un cont de tranzacționare la bursă. Da, e treabă de lungă durată, site-ul trebuie să-l ridici, trebuie să muncești la el. Contul de tranzacționare la fel, trebuie să investești în el…Eu, ce câștig din site-uri, învestesc lună de lună la Bursă. Știu, pote părea puțin dar pe termen lung, vei fi surprins să vezi că se adună ceva bănuți.

Concluzie…dincolo de faptul că am reușit să-mi cresc veniturile, s-a mai întâmplat ceva mult mai valoros…am devenit mai calculat cu banii, sunt mai atent la ce se întâmplă în jurul meu, și, una peste alta, cei 500 de euro, cel mai probabil i-ași fi cheltuit pe ceva, cum am mai făcut-o și altă dată.

Leave a Reply

Scroll to Top