Cum a fost prima tura de alergare in parcul IOR

Si uite ca s-a intamplat si asta, azi am inceput sa alerg in parcul IOR. Am alergat pe langa lac si, surprinzator, am fost multumit. In conditiile in care am alergat ultima data acum 1000 de ani, vreo 10 metri sa vad ce-a facut fii’mea de urla, nu prea credeam sa reusesc sa alerg o tura intreaga de IOR.  Dar am reusit, am alergat 3,40 km in 24 de minute cu o medie de 8,41 km/h dupa cum zice aplicatia runkeeper.

Dupa cum ziceam ieri, planul era sa incep sa alerg inca de aseara. N-a fost sa fie, am venit de la birou, am scos cainele, am iesti apoi cu fetele in parc, am baut o bere cu Constantin & Elena…cine sa mai alerge. Deja ma bantuia un gand studentesc…de maine. In fine, de control, aseara, am bagat doua serii de abdomene si mi-am pregatit un sort, un fas si am pus la incarcat un MP3 Player antic. Se cam uita nevasta ciudat la mine, nu-i venea a crede ca voi iesi la alergat. Drept urmare, dimineata m-am trezit la 5:30, preventiv, ca nu stiam in cat timp voi reusi sa alerg o tura de IOR si sa am timp si de un dus, de scos cainele, de baut o cafea. Le-am cam inversat…mi-am facut intai o cafea, am bagat o tigara si, bineteles, m-am pus pe tron pentru ritualul de dimineata. Parca nu-mi suradea ideea de-a ma taia cacarea prin IOR.

Bun…am baut cafeau si mi-am facut curaj sa ies pe usa. Am pornit aplicatia in fata blocului si i-am dat bataie, alergare usoara pana in parc. M-am pozitionat pe malul lacului si, primul alergator matinal ce l-am vazut m-a demoralizat…baga omul un sprint. L-am lasat in pace si am inceput sa alerg. Primele 5 minute au fost ok, suflam ca o locomotiva pe aburi la deal dar mergea. Cand am ajuns la pod am avut un gand sa renunt sa alerg o tura de lac, sa fac doar jumatate…n-am dat curs acestui gand murdar, am continuat sa alerg. intr-un final, cu cateva reprize de de mers, sub un minut, am ajuns la locul prin care intrasem in parc si am oprit aplicatia. De acolo pana acasa am mers lejer. In timpul alergarii am avut de vreo doua ori senzatie ca-mi vars matele, odata am behait ca tebecistu iar acum, simt ceva ce seamana a febra musculara. Aia e, maine alerg din nou…

2 thoughts on “Cum a fost prima tura de alergare in parcul IOR”

  1. Eu am reusit 11:40 de jurul imprejurul lacului, intru-un ritm de 3/4 constant; (m-am si oprit sa ma leg in dreptul aleei cu scoala si am terminat cursa la pod; de unde am plecat.

Leave a Reply

Scroll to Top