Festival statui vivante in parcul IOR

Festivalul Statuilor Vivante a ajuns la a opta editie. Deja este in plina desfasurare, acest articol vine pentru a marca faptul ca azi si maine, incepand cu ora 17:30, statuile vivante sunt  in parcul Alexandru Ioan Cuza…Parcul IOR. Avem programata iesirea pentru maine, fii’mea e tare incantata si la fel de incantat este si Tac’su. So, daca nu ati vazut niciodata acest tip de spectacol, parcul IOR azi si maine, 27-28 mai Parcul Herastrau, la Roata Mare.

Teatrul Masca este raspunzator de organizarea Festivalului International de Statui Vivante. detalii aici.

Fiecare ediție a avut câte o temă impusă, pe care ne-am asumat-o noi, cei de la Masca. Era imposibil să o solicităm invitaților noștri, dar interacțiunea dintre statuile noastre și cele ale lor a fost mereu cât se poate de interesantă, oferind publicului o paletă largă de exprimare în cadrul acestui fascinant discurs teatral.

Așadar, în ediția 2018 statuile Teatrului Masca se referă la “Strigătele Parisului” și își propune să aducă în spațiul Festivalului atmosfera colosală a Parisului sfârșitului de sec XVIII și începutul secolului XIX cu străzile pline de comercianți ambulanți și mai ales de strigătele acestora, un adevărat concert de o rară vitalitate. Atmosfera oarecum nostalgică va fi realizată prin tehnica statuii de porțelan, atât în ceea ce privește costumul cât și machiajul. Create de către scenografa Adina Mastalier care a folosit câteva substanțe cu totul speciale, costumele personajelor pe care le vom aduce în Festival sunt de o expresivitate extraordinară, suprafețele pe care se mișcă personajele sunt cât se poate de mici, iar din puctul de vedere al tehnicii de mișcare studiem folosirea stop cadrului activ și al miscării în relanti

Alături de statuile vivante ale Teatrului Masca vor participa la festival artiști internaționali cu numeroase premii la festivalurile de gen. Va fi diversitate, diferite feluri de a realiza spectacole ale acestei forme de manifestare teatrală.

Pentru mine este a patra editie consecutiva la care merg, mereu a fost ceva spectaculos. Acum doi ani am stat de vorba cu Amiralul Nelsol si mi-am facut selfie cu Soldatii de teracota, anul trecut, desi mort, am dat mana cu Steve Jobs.

Ce sa zic, e de mers la festivalul statuilor vivante, cel putin cei mici vor fi foarte inacantati.

Leave a Reply

Scroll to Top