Puzzle pentru copii si adulti

Jocurile tip puzzle sunt printre cele mai creative si mai populare jocuri pentru copii. Desi ideea de puzzle exista inca din antichitate, cand se numea mozaic, jocul de puzzle modern a fost inventat de un un englez, John Spilsbury pe numele sau, prin anul 1766 si a fost facut sub forma unei harti. Scopul acestui puzzle in forma de harta era sa-i ajute pe copii sa invete geografie. Si i-a invatat, aceast puzzle intrand chiar in programa scolara pentru aproape 50 de ani.

Jocul de puzzle este unul dintre cele mai populare din lume. Apreciat in egala masura de copii dar si de adulti, puzzle-ul este in esenta un excelent stimulator pentru creier. Asamblarea de piese te ajuta sa-ti dezvolti capacitatea de concentrare, latura analitica, de orientare, imaginatia, capacitatea de pune lucrurile cap la cap. Este motivul pentru care este foarte recomandat pentru copii, deoarece ii ajuta foarte mult la dezvoltarea capacitatilor intelectuale, preturile pentru jocurile tip puzzle fiind foarte mici comparativ cu beneficiile aduse de completarea acestor jocuri.

Bun, intre timp puzzle-ul a evoluat, gasim de cumparat o multime de variante atat pentru copii cat si pentru adulti. Pentru pasionatii de puzzle exista chiar un campionat mondial de rezolvat puzzle. Ca tot am pomenit de puzzle-ul in forma de harta, in poza este fii’mea in timp ce rezolva un puzzle harta romaniei.

Fara sa ma laud, fii’mea, la 4 ani a ajuns sa faca cu putin ajutor chiar puzzle-uri cu 200 de piese. A fost atrasa de mica de genul acesta de jocuri, iar faptul ca i-am tot cumparat i-a dezvoltat afinitatea pentru puzzle. Am inceput cum e si normal pentru copii, cu niste puzzle-uri din lemn cu imagini simple si piese putine, apoi am tot continuat. Vara mai greu, iesim mult afara si nu mai are timp de completat puzzle…zilele astea ca a cazut cu trotineta si a stat mai mult in casa, ghici ce? Puzzle, normal.

1 thought on “Puzzle pentru copii si adulti”

  1. Pingback: Cel mai mare puzzle din Romania – Tac'su

Leave a Reply

Scroll to Top