Într-un an de Paște, am primit cadou o bicicletă

Era o bicicletă de copii, roșie și a fost cel mai tare cadou pe care l-am primit în anul acela. Deși am primit bicicleta de Paște, nu a fost cadou de iepuraș, nu se făceau pe vremurile acelea cadouri de Paște la copii, a fost cadou pentru premiul I obținut cu un an înainte…și nu am mai primit bicicleta atunci că m-am pricopsit cu o mică pneumonie. Așa că s-a reportat și am primit bicicleta de Paște. Poate acesta este și motivul pentru care mi-a rămas în memorie acest cadou. Cred că-mi luasem gândul de la el… În fine, eram singurul copil din sat care călărea o bicicletă Pegas Șoim.

Și pentru că se apropie Paștele iar Decathlon a demarat o campanie intitulată  Idei cadouri de Paste pentru copii, zic să ascult de sfatul lor și să Hai afară, hai la sport. Pe roți, desigur…. Și vom avea în articolul de azi trei idei de cadouri de Paște pentru copii cu roți, toate alese din promoția Decathlon și din experiența proprie.

#trotinete – În familia mea toți copiii au trotinetă. Mai puțin eu. Astfel, dacă vrei o trotinetă bună pentru copii, am câteva recomandări care te pot ajuta să alegi cea mai bună trotinetă pentru copilul tău. O trotinetă este o idee destul de bună pentru un cadou de Paște așa că hai cu recomandările de trotinetă. Cum vă ziceam, toți copiii din familia mea are o trotinetă, așa că am să le iau pe rând:

-Copilul cel mic are o trotinetă cu trei roți, o trotinetă Oxelo cu roți luminoase. Este o trotinetă recomandată pentru copii mici pentru că oferă stabilitate și siguranță pentru începători. Acest tip de trotinetă este foarte atractivă pentru copii, fiind prevăzută cu două roți luminoase în față, conferă stabilitate și copilul va învăța foarte ușor să-și țină echilibrul. Deși este recomandată pentru copii cu înălțimea de până la 120 cm, o vară îi va fi suficient copilului să învețe să meargă pe trotineta. Apoi, next level…cum se vede în poza de mai jos – Trotinetă Oxelo MID 1.

trotinetă copii –Oxelo MID 1

La 8 ani, copilul cel mare încă mai încape lejer, într-o poziție corectă pe trotineta Oxelo MID 1. Probabil va fi ultima vară în care se va mai da pe această trotinetă, deja reușește să meargă pe trotineta de adulți fără probleme. Dar până atunci, hai să vedem de ce această trotinetă este cea mai bună trotinetă pentru copii.

În principiu, când achiziționezi un lucru aștepți de la el să fie de calitate, să reziste cât mai mult timp și să ai un preț de achiziție cât mai bun. Trotineta OxeloMID 1 îndeplinește toate cerințele enumerate mai sus. Nu cred că exagerez când spun că această trotinetă este una dintre cele mai bune trotinete pentru copii. Trotineta este recomandată copiilor cu vârsta de până la 9 ani sau un metru jumătate înălțime. Este o trotinetă destul de rezistentă…m-a ținut și pe mine de câteva ori chit că am stat o idee cam cocoșat pe ea. Înălțimea este reglabilă pe 3 trepte de înălțime, frânarea se face pe roata din spate și este disponibilă în mai multe variante coloristice. Fetele mele au trotinetă roz…dar modelul are variante de culoare și pentru băieți. Altfel, dacă vrei cea mai bună trotinetă pentru copii, vă recomand trotineta Oxelo MID 1 , o trotinetă bună, rezistentă, cu un raport calitate excelent.

Cea de-a treia trotinetă din familie este trotineta pe care se dă copilul lu’ soacră’mea. Mda, cred că v-ați prins că este vorba despre trotineta soției…că încă este și ea copilul cuiva. Este vorba despre o trotinetă de adulți Oxelo Town 5 XL. O să vă povestesc mai multe despre această trotinetă într-un articol viitor…acum am menționat această trotinetă pentru că deja vremea este frumoasă și fetele fac plimbări cu trotinetele.

=> Vezi aici oferta de trotinete pentru copii

#role – la capitolul role pentru copii, voi începe cu rolele copilului mare, că sunt achiziție recentă. Este vorba de modelul Junior Fit 3, role cu un preț median. Am fi ales o pereche de role ceva mai ieftine dar cum le-am cmpărat în mijlocul sezonului, oferta coloristică era cam limitată la momentul în care am fost noi în Decathlon să cumpărăm role și copilul a ales…

Cum alegi cele mai bune role pentru copii:

Când alegi cele mai bune role pentru copii, cel mai important aspect este cel legat de mărimea rolelor. Fiind vorba atât de confortul cât și de stabilitatea conferită de role, este ideal ca mărimea rolelor să fie una corectă. În acestecondiții este recomandat ca la achiziționarea unei perechi de role pentru copii, acestea să fie reglabilă pe mai multe mărimi. Pentru că piciorul copilului va crește, când am ales pentru fii-mea rolele Junior Fit 3, am ținut cont de acest aspect când am ales aceste role, sunt reglabile pe 4 mărimi.

Un alt aspect destul de important în alegerea rolelor pentru copii este modul de prindere pe picior al ghetei. Pentru siguranța copilului și pentru a evita accidente nedorite este foarte important ca acestea să fie prinse corespunzător de picior. În condițiile în care s-a lucrat foarte mult la sigurnța copiilor, cele mai bune role pentru copii vor include 3 mecanisme de prindere a ghetei pe picior – șiret, bandă cu arici pentru fixare în jurul gleznei și obligatoriu o cel puțin o clapetă mecanică pentru rigidizarea ghetei. La final, un alt aspect de luat în clcul la alegerea rolelor pentru copii ține de materialul din care sunt confecționate roțile ce echipează rolele. Este de evitat role ce vin dotate cu role din PVC. Acestea se pot deteriora foarte repede și devin un pericol pentru cel mic. Pentru a avea parte de o pereche de role de calitate, roțile ar trebui să fie din cauciuc și să fie montate pe rulmenți de calitate. La rolele copilului am role și frână din cauciuc și rulmenți ABEC 3 montați pe o șină din compozit, foarte rezistentă.

=>Vezi aici oferta de role pentru copii.

#biciclete – Am lăsat la final capitolul despre biciclete. Oferta de biciclete pentru copii este una foarte bogată. În principiu, alegerea unui biciclete pentru copii este una o idee mai complicată. Dacă în cazul rolelor și a trotinetelor alegerea este una relativ simplă, acestea fiind destinate exclusiv zonelor urbane cu sfalt, în cazul bicicletelor este mai complexă alegerea. Pentru că vor fi momente în care copilul va ieși cu bicicleta de pe asfalt, ideal ar fi să alegi o bicicletă care să-i ușureze mersul pe tote tipurile de teren. M-am lovit de acest aspect când i-am cumpărat bicicletă celei mari. Ne-am limitat la o bicicletă de asfalt și nu i-a fost ușor când am ieșit la plimbare prin pădure. Drept urmare, cred că vom face un update la bicicletă și ne vom orienta către ceva similar modelului acesta. Altfel, răsfoind oferta Decathlon la biciclete pentru copii, următoarea achiziție va fi pentru cea mică. Cred că va fi o bicicletă cu roți de 16” modelul DOCTOGIRL 500, bicicletă destinată fetelor cu vârstă cuprinsă între 4-6 ani. Avantajul acestei biciclete ar fi că este compatibilă cu roți ajutătoare și din recomandarea unui prieten priceput mecanic de biciclete, după ce copilul învață să meargă cu bicicleta, se poate schimba roata din spate cu una cu butuc cu mai multe pinioane. Aici merg pe mâna lui…

=>Vezi aici oferta de biciclete pentru copii

Altfel, în cazul în care te-ai hotărât să-i faci copilului cadou de Paște o bicicltetă, o trotinetă sau o pereche de role, nu neglija capitolul siguranță. Mai ales dacă este vorb despre începători. Altfel, chiar dacă este vorba de ceva bani în plus, o cască de protecție cred că este obligatorie mai ales că este destul de universală și oferă protecție atât pe trotinetă, pe bicicletă dar și pe role. Pe lângă cască, nu uita de genuchiere, cotiere și palmare mai ales dacă ai ales să-i faci cadou de Paște copilului o pereche de role.

Leave a Reply

Scroll to Top