Sudură și alte comisioane

?

De câteva zile stau și mă tot gândesc. S-au adunat multe și am nevoie de un mâner de care să le apuc. Cred că și unde sunt ușor răcit, cumulat cu starea asta de tensiune legată de războiul din Ucraina, da parcă nu mă trage inima să mă apuc de ceva concret. Așa că-mi faccurj aici, încropesc câteva fraze doar așa, poate găsesc un punct de pornire. Deci, rândurile acestea sunt ca un șut în qur… să iau avans.

Altfel, încă mă macină gândul să merg să facun curs de sudură, să am o hârtie la mână și poate o să mă reoriente către zona asta. Am discutat recent cu niște cunoscuți ce au diverse lucrări și tot timpul au nevoie de cineva care să facă partea de sudură și alte reparații metalice. Ar fi o treabă, ar trebui să-mi fac o firmă, să investesc în ceva scule că nu cred că fac mare brânză cu un aparat de sudură Micul Fermier…asta e bun pentru acasă. Aici încă tatonez și am început să pun pe foaie ce ar presupune treaba asta. Urmează să merg pe sfârșitul lunii asteia pe un șantier de prin Pantelimon unde prestează unul dintre colaboratorii prietenilor mei doar așa, să-mi fac o idee despre ce presupune activiatea aceasta. Desigur, merg cumva drept un tip de la firmă…dar o să trag cu ochiul și la ce scule au respectivii. Să nu mă arunc chiar la cel mai bun aparat de sudură.Dar na, asta e de durată și trebuie să-mi fac curaj să o pornesc.

Asta cu sudura. Acum, cu comisioanele. Legat de comisioane, vă ziceam într-un articol trecut că în fiecare lună vreau să cumpăr câte un ban din argint pentru colecție. Mda, luna trecută am luat de la un tip ce avea conturile la Banca Transilvania. Și dă-i omului prețul licitat+ prețul de transport. Și na, pentru că BT are comisioane la orice, mai plătești și comisionul. D-aia zic, asta a fost ultima licitatie la care particip unde vânzătorul vrea să plătesc și comisionul de încasare…că plm, sunt o mulțime de bănci care nu au comisioane. Deci, eu nu înțeleg de ce oamenii mai stau la Transilvania.

Leave a Reply

Scroll to Top