remorca motocultor

Cred ca ma apuc de un curs de sudura

Prin liceu, pe langa Tehnologia materialelor am avut si ceva ore despre sudura. Aveam un profesor surd si ne cam durea la bascheti de el, il ignoram aproape compet. Din tot cursul de sudura din liceu am ramas cu o singura amintire…M-a ridicat profesorul de sudura in picioare sa-i vorbesc despre sudura. Si i-am vorbit: Sudura este un proces tehnologic bla, bla,bla SUDURA, urlam tare si apoi mai aberam, mai injuram si din nou…SUDURA. Si tot asa…sudura bla, bla, bla, alternata cu urlete SUDURA ELECTRICA sau SUDURA AUTOGEN.

  1. Invertor de sudura industrial Velt MMA 160, 160 A, 230 V

  2. Aparat de sudură Nordica Telwin 160 A

  3. Invertor sudura Telwin Force 145

A trecut si liceul si m-am apucat de sudura. Am sudat de mi-a iesit pe nas mai ales cu autogenul. Bine, regulamentar s-ar zice sudura cu flacara oxiacetilenica…asa am invatat la scoala. Am pus mana si pe aparatul de sudura electric, cu electrod. Desi nu am excelat la acest capitol, daca ma apuc sa sudez cateva zile, pe langa faptul ca sigur o sa ma prinda flama, clar o sa-mi intru in mana si chiar o sa reusesc sa trag un solz de peste. Ultima data cand am sudat electric a foast iarna trecuta. Si-a luat tata un motocultor si i-am sudat o remorca. Asta din poza..

remorca motocultor

E, zilele trecute cauta o prietena 3 sudori. Oferea salariu 7000 de lei pe luna bani in mana…7 000 lei salariu de sudor!!! Pana mea, cum ar zice un prieten corporatist…mai mult decat castig eu.

M-am interesat putin si daca fac un curs de sudor pot sa-mi gasesc de lucru in 2 zile maxim. Probabil, pentru inceput nu cu 7000 de lei salariu dar dupa cateva luni de experienta cred ca-l depasesc. Si, culmea, acum ceva vreme un prieten mi-a recomandat la fel, specializare in sudura. Zilele astea o sa ma interesez mai bine sa vad cum sta treaba cu aceste cursuri de sudori. De ce nu m-as recalifica? O baza in sudura am si tehnologiile au evoluat, piata din romania are nevoie de sudori buni.

E, uite că după ceva vreme, sunt întrebat de către un prieten dacă am o recomandare de aparat de sudură bun. I-am recomandat și dacă tot mi-a fost resuscitat interesul, am făcut și un articol dedicat aparatelor de sudură cu electrod învelit. N-o fi cel mai bun articol despre aparate de sudură dar na, e un început. O să mai dezvolt subiectul și vor urma câteva articole și despre celelalte tipuri de sudură.

Leave a Reply

Scroll to Top