Puzzle cu printese disney

Printre copii, mai ales printre fetite, Printesele Disney sunt un adevarat fenomen. I-am cumparat celei mari cam toate papusile cu Printesele Disney, acum am trecut la pasiunea ei, puzzle. Normal, azi despre puzzle si despre Printesele Disney. Daca vreti sa-i cumparati fetitei voastre un puzzle cu Printesele Disney, aveti de unde alege, exista o multime de jocuri puzzle in care celebrele printese Disney sunt prezente la comun sau individual. Daca aveti curiozitatea si vreti sa stiti cate printese Disney  sunt, in ordinea numarului de pe tricou cu tot cu puzzle:

Alba ca Zapada-este prima printesa disney, desenul animat Alba ca Zapada si cei 7 pitici din 1937 facut dupa povestea cu acelasi nume a Fratilor Grimm a deschis seria dedicata printeselor din portofoliu Disney. Cum ideea era de puzzle cu printese, un puzzle cu Alba ca Zapada frumos ar fi acesta: Puzzle maxi Alba ca Zapada, 24 piese  marca Clementoni.

Cenusareasa– Poveste populara cu mai multe variante. Una dintre cele mai populare versiuni ale basmului a fost cea scrisă de Charles Perrault în 1697. Popularitatea poveștii sale s-a datorat faptului că Perrault a adăugat în poveste dovleacul, zâna cea bună și pantofii de sticlă. O altă versiune celebră a fost consemnată de frații Jacob și Wilhelm Grimm în secolul al XIX-lea.  În această versiune, surorile vitrege încearcă să păcălească prințul, tăindu-și părți din picior pentru a face pantoful să se potrivească. Puzzle maxi Cenusareasa, 40 piese marca Castorland.

Aurora– este printesa din povestea si animatia Frumoasa Adormita, implica din nou un print care o salveaza de la somnul cel vesnic si astfel traiesc fericiti pana la adanci batraneti. Puzzle – Frumoasa Adormita – 4 imagini – 59 de piese.

Ariel– Printesa Sirena, Ariel este dispusa sa renunte la viata ei din adancuri pentru a gasi dragostea adevarata pe uscat. Este una dintre cele mai populare printese Disney, personajul fiind foarte bine marketizat. Mica Sirena ecranizat in 89 de catre studiourile Walt Disney este unul dintre cele mai rasunatoare succese cinematografice ale studiourilor Disney. Povestea sirenei Ariel este scrisa de Hans Christian Andersen. Un puzzle frumos cu Mica sirena este si acesta: PUZZLE ARIEL 100 PIESE Ravensburger.

Belle– Este printesa din Frumoasa si Bestia. Povestea este una cu origini frantuzesti scrisa Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve și publicat în 1740. A fost ecranizata de Disney in anul  1991. Stiu ca nu este locul dar mie poveste-mi seamana a Sindromul Stockholm. Puzzle Frumoasa si Bestia 40 Piese.

Pocahontas este o printesa Disney inspirata din intamplari adevarate.  Pocahontas a fost fiica căpeteniei amerindiene Powhatan-Sachem și mediatoare între englezi și tribul ei din colonia Virginia America de Nord. După povestirile căpitanului englez „John Smith” el ar fi salvat viața tinerei prin intevenția lui personală, când tatăl ei voia s-o ucidă. In 1613 englezii au ademenit-o pe corabie, la început a fost ținută ca ostatică, ulterior va fi creștinată și botezată ca „Pințesa Rebeca”. In 1614 se va căsători cu plantatorul John Rolfe, datorită inteligenței sale este simpatizată fiind recunoscută ca prințesă indiană la curtea regelui Iacob I al Angliei. Disney a facut filmul de animatie Pocahontas in anul 1995 si in acest fel, Printesa Pocahontas si-a ocupat locul in gașca printeselor Disney. Puzzle Progresiv Multi Disney Princess 380 Piese

De la un puzzle cu Pocahontas a pornit si acest articol, aseara, o prietena i-a adus Cezarei un vechi puzzle cu Pocahontas.

Jasmine-Printesa din basmul si animatia Aladdin, parte din opera o mie si una de nopti.  Jasmin este fiica sultanului de Agrabah, iar animatia este bazata pe povestea atat de indragita de lumea araba si nu numai. Jasmin este prima printesa ce nu are pielea alba si a 2-a printesa cu parul negru, dupa Alba ca Zapada.

Anna si Elsa– printesele surori din animatia Frozen, Regatul de gheata, inspirat din Craiasa zapezilor a lui Hans Christian Andersen. In momentul de fata sunt cele mai populare printese Disney data fiind data recenta a productiei. Nu are rost sa mai detaliez, cine are fetite mici, are deja capul mare de atata Ana si Elsa...Puzzle Ravensburger Frozen Elsa, Anna si Olaf, 3×49 piese

Rapunzel– Protagonista animatiei Tangled, din 2010. Rapunzel are parul blond, lung, cu proprietati magice. Aceasta este inchisa intr-un turn fara scari sau usa, de catre mama vitrega care vrea sa profite de puterile ei. Puzzle Clementoni, Disney Princess Rapunzel, 24 Maxi piese.
Merida– este una dintre printesele atipice. Vine din Scotia medievala, este o printesa razboinica. Neinfricata, film de animatie din 2012. Daca in general printre printesele Disney exista ceva cu tenta romantica, Merida nu are nimic de-a face cu asta. Printesa Merida este pasionata de lupte, arcuri si sageti. Nu se prea gasesc in Romania puzzle cu Merida, oferta putina. Puzzle Merida Neinfricata, 160 piese

Mai sunt inca doua printese Disney pentru care nu am gasit puzzle in Romania. Cumva, cele doua printese, Mulan si Tiana, una chinezoaica si cealalta mulatra nu prins foarte tare pe parte de marketing  in Romania.

Cu ocazia asta sper ca am raspuns si celor curiosi cate printese Disney sunt pana in momentul de fata….Da, sunt 13 Printese Disney si, cumva, cred ca numarul lor o sa creasca…interesul celor de la Disney este ridicat si vor veni cu noi si noi personaje…pregatiti portofelele 🙂

Leave a Reply

Scroll to Top