Cel mai mare puzzle din Romania

Am scris zilele trecute un articol despre puzzle si, apoi, din curiozitate am cautat sa vad de unde se poate cumpara cel mai mare puzzle din Romania, cate piese are si cat costa. In Cartea Recordurilor, cel mai mare puzzle inregistrat este opera a 1 600 de studenti vietnamezi si este format dintr-un numar de 551,232 piese de puzzle.Cel mai mare puzzle din lume a fost montat pe sectiuni, puzzle-uri mai mici, 176 de piese fiecare dintre cele 3,132…finalul a fost grandios, a fost inregistrat in cartea recordurilor drept puzzle-ul cu cele mai multe piese.

Revenind, cel mai mare puzzle facut de o singura persoana, puzzle ce poate fi cumparat din comert, este un puzzle cu 40 320, se numeste Memorable Disney Moments  si este fabricat de firma germana Ravensburger. Acest cel mai mare puzzle cantareste aproape 20 kg, necesita aproximativ 600 ore de munca in functie de talent si abnegatie.

In bani romanesti, cel mai mare puzzle din Romania l-am gasit dupa cum ati vazut si in link-ul de mai sus, la un pret de 2.400 lei. Habar nu am daca a cumparat cineva asa ceva, cert este ca acest puzzle imens exista si, ma gandesc ca ar fi o adevarata provocare pentru cineva sa incerce sa-l faca. Bine, ar mai fi si ideea sa-l faci cadou unui pasionat de puzzle-uri.

In rest, din ce am mai documentat, dintre puzzle-urile cu multe piese, cele mai populare printre pasionati sunt puzzle-urile cu maxim 5 000 de piese. Printre puzzle-urile preferate de adulti, cele mai cumparate sunt cele cu obiective turistice sau harti.

Asa cum am zis, jocul de puzzle ramane unul dintre cele mai ieftine jocuri ce pun mintea la contributie. In medie, un joc puzzle cu maxim 3000 de piese nu sare de pretul de o suta de lei.

 

Leave a Reply

Scroll to Top