Cum alegi cel mai bun aparat de spălat cu presiune-Steinhaus sau Karcher?

Despre utilitatea unui aparat de spălat cu presiune vom discuta mai jos, acum, pentru cei ce sunt în căutarea unui aparat de spălat cu presiune bun, probabil că se naște întrebarea din titlu. Dacă tot ești în căutarea celui mai bun aparat de spălat cu presiune, probabil că ai văzut că la emag, pe pagina destinată acestor aparate de curățat cu presiune, indiferent de filtrele setate, printre primele rezultate ai două mărci de aparate de spălat cu presiune. Steinhaus și Karcher. În timp ce Steinhaus vine cu un preț atractiv, Karcher vine cu notorietatea unuia dintre liderii mondiali din zona aceasta a curățeniei. Deci, cum alegi cel mai bun aparat de spălat cu presiune?

O să le iau pe rând la puricat și sper să te ajute în alegerea unui aparat de spălat cu presiune de care să fii mulțumit.

Cel mai probabil mulți dintre voi sunteți intrigați de marca Steinhaus. Da, duce cu gândul la Germania, Austria… însă, marca Steinhaus este o marcă românească înregistrată la OSIM de Dante Internațional. Exact, marca Steinhaus este deținută de emag. Pentru că urmăresc această marcă de foarte mulți ani, dacă ar fi să aleg cel mai bun aparat de spălat cu presiune, cu siguranță aș alege Steinhaus PRO-HPC18+. Este Steinhaus PRO-HPC 18+ cel mai bun aparat de spălat cu presiune? Probabil că nu, sintagma asta de “cel mai bun” este destul de evazivă și este cea mai simplă metodă de a porni o căutare de informații despre un anumit produs. În fine, o să urmeze cândva un articol pe subiectul acesta, acum am să explic câteva dintre motivele pentru care aș alege acest aparat de spălat cu presiune.

 • Prețul de achiziție: Cum ziceam, urmăresc de foarte multă vreme evoluția mărcii Steinhaus și pot spuine că aparatul acesta de spălat cu presiune s-a învîrtit mereu în jurul prețului de 400 lei, în funcție de diverse promoții. Căutați păreri despre Steinhaus PRO-HPC 18+ și o să vedeți că unul dintre cele mai evocate avantaje este legat de raportul calitate-preț.
 • Presiunea jetului: Aparatul dezvoltă o presiune maximă de 140 bar, presiune mai mult decât suficientă pentru ce ai nevoie de la un aparat de spălat cu presiune luat pentru casă.
 • Pompă din aluminiu: Este printre puținele aparate de spălat cu presiune ce se comercializează la un preț mic ce are pompa de apă confecționată din aluminiu, durabilitatea aparatului fiind mult crescută.
 • Mobilitatea: Dotat cu un furtun lung de 8 metri și cu un cablu de 5 metri ai avantajul că poți acoperi o suprafață generoasă fără a fi nevoit să muți aparatul. Tot la mobilitate aș puncta și faptul că aparatul este dotat cu roți pentru transport.

Pentru mai multe detalii și păreri despre aparatul de spălat cu presiune poți răsfoi comentariile de pe pagina produsului: http://www.emag.ro/aparat-de-spalat-cu-presiune-steinhaus-pro-hpc18+ sunt mult mai relevante decât orice alt articol de pe internet. Personal aș alege aparatul de spălat cu presiune de la Steinhus prin prisma prețului mult mai accesibil dar și pe baza părerilor despre Steinhaus care sunt destul de bune.

Dacă vrei să mergi pe mâna unui producător consacrat nu se poate să nu ai în vedere un aparatde spălat cu presiune marca Karcher. Oferta lor este una destul de bogată, ai posibilitatea să cauți un preț mai bun pe diverse site-uri sau chiar să comanzi un aparat de spălat cu presiune direct de pe site-ul Karcher Romania. Cum ziceam și mai sus, printre cele mai populare aparate de spălat cu presiune pentru uz casnic apar și vreo câteva astfel de mașini de spălat produse de Karcher. Un exemplu în acest sens ar fi Karcher K2. Prețul este unul o idee peste cel la care se vinde aparatul de spălat cu presiune Steinhaus, chiar și puterea și debitul de apă este unul mai mic însă, așa cum ziceam, în momentul în care vrei cel mai bun aparat de spălat cu presiune, trebuie să vezi care sunt nevoile tale. Clar, pentru curățat aleile, pentru spălat ocazional mașina, nu ar conta prea tare faptul că există diferență de presiune. Asta teoretic, practic parcă ai vrea ceva mai puternic. Ce minusuri văd la acest aparat de spălat cu presiune ar fi lungimea furtunului și a cablului…nu acoperi o suprafață foarte mare, trebuie să tot muți aparatul. Bine, nu este greu, atârnă doar 4 kg dar și așa… Una peste alta, cel mai ieftin aparat de spălat cu presiune marca Karcher beneficiează de ceva review-uri bune, ar fi de luat în calcul în momentul în care utilizarea acestei mașini de spălat cu presiune este una ocazională și fără chestii hard. Altfel, aparatul este unul destul de slab din punct de vedere al performanțelor:

 • Putere motor 1400W
 • Presiune 110 bar
 • Debit apă 360 l/h

Vezi aici preț și mai multe informații despre Karcher K2.

Cel mai probabil, voi reveni cu un articol dedicat aparatelor de spălat cu presiune de la Karcher, ceva comparații și păreri despre unu sau mai multe modele de la Karcher astfel încât să vedem care este cel mai bun aparat de spălat cu presiune, cu plusuri, cu minusuri.

Cum alegi cel mai bun aparat de spălat cu presiune

Primul pas în momentul în care ai decis că vrei să cumperi un aparat de spălat cu presiune bun, trebuie să vezi care sunt nevoile tale și la ce urmează să folosești această achiziție. În funcție de necesități, vezi reperele tehnice ale produsului, caută păreri despre aparatul de spălat cu presiune pe care ai decis să-l cumperi. Desigur, prețul este reflectat de performanțele aparatului, nu vei cumpăra niciodată un aparat de spălat cu presiune cu 5-600 de lei care să se ridice la performanțele lui Karcher K 7 Premium. Pentru că sunt din zone diferite, vrei un aparat de spălat cu presiune profesional, plătești prețul altfel, un aparat bun pentru uz casnic, poți să-l găsești la câteva sute de lei.

Principalele repere în alegerea unui aparat de spălat cu jet de apă, generalizând puțin, ar fi puterea motorului, presiunea dezvoltată de aparat și debitul de apă.  Cumva, aparatul de spălat cu presiune ideal pentru acasă îl văd în următoarea configurație:

 1. Putere motor minim 1300W
 2. Presiune peste 120 bar
 3. Debit apă peste 360 l/h

Puterea motorului-Referitor la puterea aparatului nu cred că mai este cazul să amintesc că performanțele oricărui aparat electric este în raport cu puterea dezvoltată de motor. În cazul aparatelor de spălat cu presiune, aparatele ce dezvoltă o putere mai mare de 1400W sunt pretabile pentru utilizări regulate. Desigur, în cazul utilizării în regim intensiv, trebuie să ne orientăm către aparate de spălat cu presiune de minim 2 000W.

Presiunea – în cazul aparatelor de spălat cu jet, când ne referim la presiune, ne referim la forța jetului de apă. Probabil, dacă te uiți la păreri despre aparate de spălat cu presiune ce dezvoltă o presiune mai mică vei observa că sunt foarte multe persoane ce se plâng că în cazul în care spală autoturismul, nu sunt mulțumiți de randamentul aparatului. Acest lucru se datorează în principal presiunii scăzute dezvoltată de aparat pentru că, pentru suprafețe acoperite cu vopsea se recomandă o presiune a jetului de apă mai mare. Altfel, pentru utilizări regulate ale aparatului de spălat cu presiune recomandarea ar fi undeva în jurul a 130-140 bar.

Debitul de apă– pentru că veți găsi în specificațiile tehnice ale aparatelor de spălat cu presiune și indicele referitor la consumul de apă/oră trebuie să știm că acest indice se referă la cantitatea de apă pulverizată de aparat într-o oră de utilizare. Ca fapt divers, cu cât debitul de apă este mai ridicat, corelat și cu presiunea dezvoltată de aparatul de curățat cu jet, timpul efectiv de curățare este mai mic decât în cazul aparatelor de spălat cu presiune de putere mai mică. În felul acesta se face economie de timp.

Accesoriile aparatului de spălat cu presiune-Pe lângă detaliile tehnice legate de performanțele aparatului trebuie avut în vedere și ce accesorii achiziționezi odată cu aparatul de spălat cu presiune. În general cu cât mai multe accesorii, cu atât mai bine. În principiu, dacă majoritatea aparatelor de spălat cu presiune vin însoțite standard de furtun, pistol, lance de spălat cu presiune și un recipient pentru dozarea detergentului, cele mai bune aparate de spălat cu presiune vin însoțite de mai multe accesori. Că tot am amintit la începutul articolului de aparatul de spălat cu presiune Steinhaus PRO-HPC18+ acesta vine însoțit de un întreg arsenal de accesorii:

 • Recipient detergent
 • Pistol
 • Tambur pentru rulare furtun
 • Adaptor cupla rapida cu filtru apa
 • Furtun de 8 m
 • Lance pentru locuri greu accesibile
 • Lance Multi-Jet

Ce marcă de aparat de spălat cu presiune să cumpăr?

Întrebarea aceasta este una ce naște controverse în ultima perioadă. Mărci consacrate în zona aparatelor profesionale, în dorința de a apuca o bucată din plăcinta reprezentată de consumatorii ocazionali, pentru a veni cu niște prețuri competitive pe acest segment, au umblat cumva la calitate. Nu știu dacă mai este relevant brandul la ora actuală, posibil ca un aparat de spălat cu presiune Bosch încă să fie peste o marcă mai puțin cunoscută făcută în aceiași fabrică din China însă, merită să plătești plăteși diferența doar pentru brand? La cât de plin de informații este internetul, cred că găsești informații despre orice produs.

Prețul– Clar, oricine vrea un preț mic și performanțe peste. Nu sunt de acord cu chestia aceea cum că suntem prea săraci ca să cumpărăm lucruri ieftine. Cred că mai degrabă noi ne îndreptăm atenția către anumite mărci. În principiu, cel mai bun aparat de spălat cu presiune este acela pe care ți-l permiți. Poți face comparații și vei găsi ceva care să fie la un raport calitate-preț cât mai mulțumitor.

 

Leave a Reply

Scroll to Top