Investiție în argint

Bine v-am regăsit pe anul acesta! Cam târziu pe aici, că am mai avut și altele pe cap :)) Pentru că motto-ul blogului este Diverse pasiuni, Tacsu și-a mai redescoperit o pasiune: Numismatica. Așa cum ziceam în articolul anterior, m-am apucat de colecționat monede vechi împreună cu fii-mea. Și se pare că m-a prins pasiunea asta. Și cum sunt de părere că orice pasiune, dincolo de plăcere trebuie monetizată pentru a se susține într-o masură mai mică sau mai mare și chiar să fie profitabilă, mă gândeam că ar fi cazul să ne orientăm pe lângă partea asta numismatică și către investiție. Știu că există posibilitatea să cumperi monede sau lingouri din argint sau chiar din aur însă, în cazul acesta fiind vorba doar de argint de investiții, noi am vrea să împletim pasiunea cu investiția și să ne orientăm către monede vechi din argint. Aș merge pe investiția în monede de argint vechi pentru că odată cu trecerea timpului valoarea acestor monede se va aprecia, pentru că întodeauna vor exista colecționari de monede care vor dori oanumită monedă de argint pentru colecția personală.

De ce cred că pe termen lung învestiția în monede din argint colecționabile ar fi avantajoasă? Păi, odată cu trecerea timpului monedele de argint vechi se vor împuțina. Fie că se pierd, se distrug, ies de pe piață că ajung într-o colecție sau, așa cum avem și noi acasă o monedă veche de argint ce a fost pusă în apa de botez a celei mici. Moneda asta de argint este scoasă în momentul acesta din circulați numismatică…și or mi fi o mulțime de astfel de monede de argint. Un alt motiv ar fi acela că, așa cum eu cu fii-mea ne-am apucat să colecționăm monede, dacă vom bloca câteva monede vechi din argint în colecția noastră, tot așa vor mai fi și alții.

Da, nu este o investiție pe termen scurt, să fie profitabilă investiția în monede vechi de argint o văd ca pe o investiție pe termen lung. Bine, mai este și partea speculativă…cumperi la chilipir ca să zic așa și apoi stai cu moneda la vânzare cu un preț ceva mai mare. Dar na, aici vorbim de investișie și nu de speculă. Acestea fiind spuse, ar cam trebui să mă apuc de documentat partea astacu investiții în monede din argint vechi.

1 thought on “Investiție în argint”

  1. Pingback: Am cumpărat prima monedă din argint pentru colecția de monede – Tac'su….diverse pasiuni

Leave a Reply

Scroll to Top