filtru particule ford focus

Probleme filtru de particule

filtru particule ford focus

Nu am mai scris de mult pe aici si nu ca nu as fi avut masini vechi de postat,nu, pur si simplu am avut foarte mult de lucru la job si foarte multa treaba in afara lui. Si am alerga si am amanat o multime de lucruri, iar cand treburile merg prost, asa cum zicea si Murphy, vor merge si mai prost. Dap, mi-a crapat filtrul de particule la masina personala.

Asta e cea mai mare problema la Ford, spaima tuturor detinatorilor de Ford. Fitrul de particule. Acum, cand simtomatologia, dar si testerul mi-au confirmat, problema e grava, iar variantele, 5 la numar, nu-mi surad.

In principiu, la reprezentanta mi-au zic ca e pe la 4000 de lei plus manopera. Masina, Ford Focus brek din 2006, cu 182 000 km reali, daca o pun la vanzare, mai mult de 3 mii de euro nu scot, deci, sa platesc aproape jumatate din valoarea ei pentru un filtru de particule, mi se pare strigator la cer.

A doua varianta, cea in care cumpar un filtru de particule aftermarket, iar nu-mi place…cel mai ieftin filtru de particule pentru Ford, am gasit filtru funingine/particule WALKER 73030 pe la 2 000 de lei. Nu stiu ce sa zic, din ce am citit pe forumuri,  lumea nu e prea incanta, probabil si din cauza banilor. A treia varianta este cumpararea unui filtru de particule sh, dar aici e cu noroc…poate fi busit, sau sa cedeze peste un numar de kilometri si te intorci din nou la prima poveste…ai dat 200 de euro si ai un nou filtru de particule colmatat.

A patra varianta, e varianta romaneasca ce presupune inlaturarea efectiva a filtrului. E cam dubios, cu toata rescrierea softului, cu toate laudele aduse acestei metode, cred ca inginerii aia au avut ceva in cap cand au dotat motoarele cu astfel de filtre.Si anularea filtrului de particule si rescrierea softului costa ca 1-1200 lei.

La final nu-mi ramane decat sa merg la una dintre firmele ce se lauda ca au reusita de curatare a filtrelor de particule de 99,9%. Pretul, din ce am dat cateva telefoane, se invarte pe la 1000 de lei. Nu stiu ce sa zic…Daca are cineva ceva recomandari de firme ce presteaza curatare de filtre de particule si a trecut prin asta si a fost multumit, dau o bere.

Leave a Reply

Scroll to Top