Protectia muncii in apicultura

Ca mai toate domeniile de activitate si apicultura presupune niste norme elementare de protectia muncii. Nu intru in detalii, raman strict la echipament.

Am vazut apicultori lucrand la stupi in papuci, la bustul gol si, odata, chiar a postat cineva o poza in combinezonul lui Adam 🙂 Da, se poate lucra si asa, dar cu niste conditii. Revenind, nu am combinezon apicol, interventiile le fac in bocanci, blugi bagati in sosete si un bluzon cu maneca lunga. Daca mai intervin fara manusi, masca, e obligatorie la orice interventie, nu de alta, dar dupa ce lucrez la stupi, plec cu masina si cei 50 de km pana acasa cu un ochi umflat nu-i chiar cel mai dorit lucru.

Asa, am zis de blugi…sunt blugi pensionati ce nu-i mai port cand scot capul in lume, dar numai buni pentru munci apicole. Duminica dimineata in timp ce-mi faceam de lucru la stupi, la o mica fandare, un crac a cedat in genunchi. Inca un stup nu a fost problema, dar cand prima albina a gasit fereastra si a marcat inamicul, nu s-a mai putut…era acolo, ca la urdinis. Am fost nevoit sa trag o fuga in sat sa-mi iau alti pantaloni 🙂

Leave a Reply

Scroll to Top