Lamborghini LM002, rambo lambo

Lamborghini LM002 si singurul break facut de Lamborghini

Cand spui Lamborghini, automat te gandesti la o masina super sport. Nu te poti gandi la alt gen de masina, iar faptul ca, initial, fabrica ce scoate pe piata una dintre cele mai scumpe si luxoase marci auto a construit tractoare, te face sa zambesti.

Dar intre anii 1986-1993 Lamborghini a iesit din tiparul ce-l consacrase deja si a construit si un SUV- Lamborghini LM 002. Acest model a fost primul cu tractiune integrala din istoria constructorului italian, iar sub capota, torcea un motor V12 de 7.2l.

Masina a fost prezentata in cadrul Salonului Auto de la Bruxelles in anul 1986. Cunoscut drept Rambo Lambo, Lamborghini LM 002 ramane o masina rara, fiind produse doar 328 de unitati si din ce zice wikipedia, una ce a apartinut fiului lui Saddam Hussein a fost folosita de armata americana pentru a simula efectele unei bombe. Nu am gasit detalii despre rezultat 🙂

Si daca acest SUV al celor de la Lamborghini este deja o curiozitate in domeniul auto, o alta curiozitate este si singurul model break ce se afla in proprietatea sultanului Bruneiului. Ce sa-i faci…familie numeroasa.

lamborghini_lm002_brunei_1989_a

Tare curios sunt daca exista un exemplar si prin Romania, nu de alta, dar am vazut ceva articol in care un model de Lamborghini LM002  se vindea cu 400 si ceva de mii de dolari. Din ce am vazut pe instagram, pe la rusi exista.

Leave a Reply

Scroll to Top