miere de mana

Mierea de mana e preferata mea

miere de manaSunt ani in care in zona mea se face mierea de mana. In general miere de mana de stejar ca la mine in zona, stejarul este predominant in padurea. Dupa cum ziceam si in titlu, mierea de mana este mierea mea preferata. Anul acesta am avut in stupi miere de mana din belsug…Cum a si plouat, n-am avut timp sa extrag la timpsi acum am miere de mana in amestec cu miere de tei. Oricum, gustul usor caramelizat al mierii de mana se simte bine.

Mierea de mană, are calități nutriționale de excepție
Din punct de vedere nutrițional, mierea de mană are în compoziția sa de 20 de ori mai multe minerale și oligoelemente decât mierea obținută din nectarul florilor. Acest aliment mai conține 16% apă, 38% fructoză, 27% glucoză, 3% sucroză, 9% dextroză, 5% melezitoză, 7% aminoacizi și minerale. Datorită bogăției de principii nutritive, mierea de mană are o serie de proprietăți terapeutice de excepție.

O varietate de beneficii pentru sănătate
Favorizează refacerea florei intestinale: oligozaharidele care intră în compoziția mierii de mană sunt prebiotice care susțin dezvoltarea bacteriilor bune din intestin. De aceea, este bine să consumi această miere în perioadele în care îți administrezi antibiotice, utilizate, de regulă, în tratarea infecțiilor bacteriene.

Sprijină combaterea radicalilor liberi: antioxidanții din compoziția acestui tip de miere combat radicalii liberi și reduc daunele provocate de aceștia. În acest fel, mierea de mană contribuie la menținerea stării generale de sănătate a organismului.

Are acțiune antibiotică: proprietățile antibacteriene și enzimele din compoziția sa fac din această miere un agent antibacterian puternic, fiind remediul perfect în cazul tusei.

Dincolo de toate beneficiile mierii de mana, pentru mine conteaza cel mai mult gustul…

Leave a Reply

Scroll to Top