Treceri pentru pietoni “dubioase” in Bucuresti

trecere pietoni periculoasa

Cu aproape un milion și jumătate de mașini înmatriculate și peste douăzeci de mii ce tranzitează zilnic orașul, fără a mai pune la socoteală numărul celor înmatriculate în Bulgaria sau alte județe, Bucureștiul este sufocat. Infrastructura nu face față, orașul nu a fost gândit pentru un aflux atât de mare de mașini.

Dincolo de numarul mare de masini, de pietonii ce traverseaza haotic, dincolo de soferii grabiti, o problema ce contribuie din plin la haosul general este proasta organizare a semaforizarii si a trecerilor pentru pietoni. Despre ele vreau sa vorbesc azi, despre trecerile pentru pietoni.

Circul zilnic prin Bucuresti, am zeci de mii de kilometri facuti in oras si pot spune ca am 4-5 treceri de pietoni la care sunt mult mai atent. Eu, le spun treceri de pietoni dubioase. Sunt momente in care chiar incerc sa evit sa circul prin zona respectiva.

As inclina sa spun ca cea mai dubioasa trecere din Bucuresti este trecerea de pietoni de pe Camil Ressu, la iesirea de la metrou, dar nu, sunt treceri de pietoni mult mai dubioase si mai periculoase decat aceasta.

Fara a fi un top, am sa fac o lista a acestor treceri de pietoni care mie personal nu-mi plac, iar daca vreti sa contribuiti si voi, poate cineva, candva, o sa incerce sa remedieze aceste probleme.

Trecerea pentru pietoni de pe Preciziei. Pana acum ceva ani, trecerea de pietoni de la statia de metrou Preciziei, era o banala trecere de pieton, tranzitata mai mult de catei si de cei 2-3 paznici ce mergeau sa pazeasca ruinele industriei din zona. Recent, zona a devenit zona de birouri si au fost construite si ceva blocuri de locuinte. La ore de varf, soferii au viata grea la aceasta trecere de pietoni. Ar fi indicat un semafor.

Trecerea de pietoni de la Ilioara. Desi nu este o trecere cu un aflux mare de pietoni, trecerea de pietoni din dreptul statiei de metrou N.Grigorescu(iesirea de la Ilioara) este una destul de periculoasa, mai ales pentru soferi. Pericolul vine de la echipajul de politie ce vegheaza putin mai sus catre Salajan. Mare atentie la acordarea prioritatii.
Trecerea de pietoni din Piata Alba Iulia. La iesirea din rond, pe Bulevardul Decebal catre piata Muncii este una dintre cele mai periculoase treceri de pietoni din Bucuresti. Traverseaza un bulevard foarte circulat si este relativ o trecere lunga. La iesirea din rond, de cele mai multe ori vizibilitatea este opturata de masinile parcate, iar atentia soferului este mai degraba catre ceilalti participanti la trafic(se stie ca romanii au o mare problema cu incadrarea in sensul giratoriu). Ca si la Ilioara, zilnic un echipaj de politie vegheaza.

Trecerile de pietoni de la Eroii Revolutiei. In zona Eroii Revolutiei se afla cele mai multe treceri de pietoni haotice pe metru patrat din Bucuresti. Daca intri in intersectie de pe Soseaua Viilor, nu ai cum sa nu observi ca la trecerea de pietoni de la liceu nimeni nu respecta culoarea semaforului…nici soferii si nici pietoni. Situatia este aceiasi si la iesirea din intersectie si intrarea pe Soseaua Giurgiului. Mai zic ceva trecerea de la cimitir?

Acestea fiind zise, astept completarile voastre si va urez sa circulati in #bucuresti fara evenimente.

 

Leave a Reply

Scroll to Top