Am unificat familiile slabe

unificare-familii-albine-pentru-iarna

Ieri am avut parte de o zi numai buna pentru o interventie in stupi. Ce sa zic…dezamagire totala. Cum a doua parte a anului a fost foarte secetoasa, iar eu mi-am propus sa nu fac hraniri de stimulare sau completare preferand unificarile, ieri am exagerat. Am facut unificari in stil mare.

Cum apicultura cere timp, iar eu nu prea am, am unificat la modul simplu. Eliminat matcile din stupii ce urmau a fi unificati, iar spre seara, prin metoda ziarul, albina ramasa fara matca era unificata cu alte familii in care aveam matci de anul acesta.

Ieri, la aceste unificari, am eliminat si ultima matca din 2014 marcata cu verde. Ultima poza inainte de eliminare.Nu mai stiu ce marca de marker am folosit, dar vopseaua aplicata matcii a rezistat destul de bine.

Daca mai sunt familii ce inca mai au putin puiet alb, altele nu mai au nici capacit. Dupa unificari, mai fac un tratamet cu varachet si apoi pregatirea finala pentru iarna.

Asta e, vedem cum trecem iarna. Momentan intram la ienat, dupa unificari, cu 32 familii, cu rezerve suficiente pentru o iernare fara probleme.

Leave a Reply

Scroll to Top