A inflorit paducelu in Bucuresti

Cum plimba Tac’su cainele dimineata, ajuns prin spatele unor blocuri, a vazut ca a inflorit paducelul in Bucuresti. Cum stie din experienta ca la 2-3 saptamani dupa ce diverse flori infloresc in Bucuresti, urmeaza sa infloreasca si unde are el albinele, faptul ca a inflorit paducelul e semn bun

…nu de alta, dar am foarte mult paducel in padurea in care tin stupii.

Cum e mierea de paducel? Ba, mierea de paducel e foarte buna mai ales in amestec cu mierea de salcam…ca asa iese la mine, culesul de nectar de la salcam se suprapune putin si cu culesul la paducel. Cam in fiecare an, amestecul asta de salcam cu paducel mi-a dat o miere usor colorata, cu ceva tenta galben-stravezie care a cristalizat foarte fin, fiind usor asemanatoare la textura cu cea de rapita dar mult mai gustoasa.

Cu citat de prin alte site-uri, nu stiu sursa…ca povestea este aceiasi pe primele 3 articole despre mierea de paducel…deci, nu stiu cine de unde a furat…

O miere cu o culoare foarte deschisă, aproape de alb şi o aromă fină, suavă, mierea de păducel îşi arată adevărata valoare abia după ce cristalizează, când formează o masă untoasă, din care lipsesc cristalele obişnuite. Similar plantei din care este obţinută, are efecte extraordinare în circulaţia coronară, activitatea muşchiului cardiac şi folosită cu succes în regularizarea tensiunii arteriale. De câţiva ani, s-a constat şi faptul că este foarte bună în reglarea nivelului de colesterol din organism şi, prin bogăţia de antioxidanţi din compoziţie reduce leziunile oxidative la nivel de capilare. Mierea de păducel este un remediu eficient pentru cei care sunt foarte stresaţi din cauza jobului, au dietă neregulată, ameţeli, insomnie, afecţiuni cardiovasculare, dureri reumatice, artrita, afecţiuni cronice la nivelul stomacului şi intenstinelor, tensiune arterială, oboseală şi neurastenie.

In fine, din ce am mai citit eu despre mierea de paducel, prin ceva carte apicola, era o chestie care mi-a ramas intiparita in minte si suna cam asa: Suprapunerea culesului de paducel la cel de salcam nu face altceva decat sa inobileze miere.

Ascestea fiind spuse, saptamana viitoare sunt din nou in padure sa vad care este stadiul in care se afla muguri florali de la paducel si salcam. Pe langa nectar, paducelul este si o importanta sursa de polen.

Leave a Reply

Scroll to Top