caturi cu miere

Extractie miere salcam si roiuri

Pentru ca culesul la salcam 2018 este deja istorie, pentru ca mierea de salcam este deja in butoaie pe la unii si la altii, mierea mea de salcam este inca in caturi. Desi se anunta ceva ploi, sambata si duminica i-am pus gand rau. Sper ca vremea o sa tina cu mine si sa ma lase sa extrag mierea de salcam si sa vad cum stau cu roirea.

Ieri, avand ceva drum la Pitesti, la intoarcere am faut un mic ocol pe la stupina. Eram curios cum sta treaba. Folosesc stupi dadant 10 rame cu caturi 1/2. Jumatate din efectiv sta deja cu doua caturi. La o prima vedere, din ce am vazut ridicand capacele, aproximex o medie de 8-10 kg/ familie…vedem maine. Cum ziceam si mai sus, ce arde in momentul acesta nu ar fi neaparat extractia mierii, aia poate sta bine merci in caturii, la matura si capacit…roirea e problema. Vreau sa fac cat mai multe roiuri anul asta…am o comanda de 5 plus ca trebuie sa schimb si mai multe matci.

Daca nu ar fi fost iarna din martie cand din cauza de frig si vreme extrem de rece familiile mai slabe ar fi continuat ponta si rezultatele acum ar fi fost doua caturii de recolta. Dar aia e, apicultura e si un pic de loterie.

caturi cu miere

Leave a Reply

Scroll to Top