Am cumpărat prima monedă din argint pentru colecția de monede

E, uite că a venit și ziua în care vă prezint prima monedă din argint cumpărată pentru colecția de monede vechi. Așa cum spuneam într-un articol anterior, m-am hotărât ca în fiecare lună să cumpăr o monedă din argint. Deși, dacă ar fi să privesc aceste achiziții drept investiții în argint, cred că ar fi mai indicat să cumpăr monede din argint noi, argint 999.9 sau chiar lingouri. Dar nu o fac, încerc să mă axez pe achiziția de monede din argint care au și o mică valoare numismatică.

Și prima achiziție a fost o monedă din argint de 15 grame bătută în Elveția în anul 1966. NU este o monedă rară, doar în anul 1966 au fost bătute peste 9 milioane de astfel de monede din argint însă, cel mai probabil, în timp valoarea acestei monede va crește. Nu foarte mult însă, nici nu am plătit o sumă foarte mare pe ea.

Moneda a fost achiziționată la o licitație organizată pe un grup de profil cu 40 lei. Așa cum se obișnuiește în astfel de cazuri, taxa de transport și eventualele comisioane bancare sunt achitate de cumpărător. Asta face ca achiziția aceste monede să se ridice la 55 lei pentru că 10 lei taxele poștale și 5 lei comision pentru transfer bancar. Că vânzătorul are cont la Banca Transilvania…și nu am găsit o sucursală BT pe lângă mine care să aibă și casierie. Mda, nu-mi plac fazele astea și mă întreb de ce anumiți oameni continuă să lucreze prin bănci ce percep comision la încasare mai ales când tu ai parte frecvent de astfel de plăți. Apoi, mă uit în portofoliu și-mi dau seama că am niște acțiuni la BT și-mi mai trece… Dar totuși, de ce comisioane interbancare în anul 2022?

Leave a Reply

Scroll to Top