Un mic DCA pe acțiunile Banca Transilvania

Deși acțiunile băncii Transilvania sunt un pic cam supraevaluate, mă gândesc că pe termen lung, așa cum am eu în plan să investesc, e bine să le ai în portofoliu. Da, perioada asta e cam dubioasă pentru investiții în bănci, criza e pe noi chiar dacă nimeni nu are curajul să o spună cu voce tare. În fine, eu sun un investitor mic, nu investesc sume mari însă fac investiții în fiecare lună. În aceste condiții m-am hotărât ca în următoarea perioadă să fac DCA pe acțiunile emise de Banca Transilvania.

Ce este strategia DCA?

DCA este acronimul de la Dollar-Cost Averaging și este o strategie foarte folosită în momentul în care vrem să investim recurent, de obicei investiții lunare. Prin strategia DCA urmăresc să obțin un preț mediu mai bun pentru investitiile mele într-o anumită acțiune, în cazul de față titlurile Banca Transilvania(TLV).

Dincolo de eventualele dividende oferite de banca Transilvania, o altă chestie ce mi-a făcut cu ochiul când m-am decis să fac Dollar-Cost Averaging pe acțiunile de la transilvania a fost și faptul că în ultima perioadă pe lângă dividendul ăla mic oferit, au mai dat și 1 acțiune pentru zece acțiuni deținute. Cum eu ieri am cumpărat 150 acțiuni TLV, în cazul în care emitentul v-a mai oferi în continuare acțiuni gratuite respectând raportul de până acum, aș primi 15 acțiuni gratuite… de unde 15×2.200 rezultă vreo 33 de lei. Zic că e bine… Dap, cam atât s-a putut acum, vedem în viitor cum va fi treaba că am de gând să merg o vreme cu DCA-ul pe Transilvania..

Leave a Reply

Scroll to Top