24% randament la tranzacționare acțiuni pe Revolut

Nu e o recomandare, fiecare face ce vrea cu banii lui. Eu doar scriu, nu sfătuiesc pe nimeni să investească sau nu…eu dacă o fac, investesc banii mei și-mi asum riscul de a pierde acești bani. Deci, revenind la titlu, randamentul acesta de 24% a fost înregistrat pe doar două luni. Din păcate, e vorba de o sumă mică, că m-am apucat de tranzacționat pe Revolut în joacă. Și vreau să merg în continuare cu jocul acesta.

Pentru că există moduri de-a investi pe bursă mai bune și mai, mai decât Revolut, nu m-am agitat prea tare cu ei. Bine, nici nu folosesc în mod exagerat Revolut…are nevasta niște beneficii pe banca ei ce cam bat ce oferă Revolut. Dar na, astea sunt chestii ce țin de job, de rulaj, de anumite condiții. Revenind la investitul în acțiuni prin intermediul Revolut, cred că singura chestie ok este faptul că poți cumpăra fracții. Și asta am făcut eu, am cumpărat și vândut fracții din câteva acțiuni. Așa că hai cu poza și cu povestea.

După cum se vede, performanța este pe 6 luni pentru că nu există posibilitatea de a seta pentru 2 sau 3 luni. E, am început joaca asta cu acțiunile pe revolut fix pe 2 noiembrie anul trecut. Aveam rămași prin contul de Revolut niște dolărei rămași după niște comenzi de pe aliexpres. Și de plictiseală, am zis să văd cum stă treaba cu acțiunile pe revolut. Nu sunt chiar toate companiile în care ai vrea să investești dar na, așa de joacă găsești oareșce.

Și prima investiție făcută pe Revolut a fost in 0.80787589 acțiuni OLN. La momentul acela, o acțiune OLN era 16,76 $. Mi-am vândut fracția din acțiunea respectivă pe 5 noiembrie când prețul OLN ajunsese la 19,27.

Și uite așa, după ce am investit 13,54 dolari am vândut cu 15,56.

Următoarea mișcare a fost să cumpăr o altă fracție…și am cumpărat pe 6 noiembrie fracție din actiunile NTRS de 15,50 dolari. Prețul era la cumpărare 81,59….la vânzare, pe 8 decembrie prețul acțiunilor crescuse la 94,59.

Cum pe bursă mai și pierzi bani, a venit și momentul în care am vândut în pierdere. Aici e și greșeala mea, nu m-am informat mai mult și oricum, zona de imobiliare e destul de dubioasă în momentul ăsta. Adică nu aș investi în zona asta în acest moment. E, cum ziceam, am cumpărat de 18 $ AVB și astea au scăzut de la 168,74 până la 158,80 dolari în 31 decembrie când am vândut în pierdere. Și uite așa, din 2 noiembrie și până pe 31 decembrie am ajuns la un randament de 24%. În bani lucrul acesta s-ar traduce că am câștigat vreo trei euro și un pic.

Cum ziceam, mă joc cu tranzacționarea asta pe revolut….când cumpăr acțiuni pe Revolut mă uit să văd care este valoarea dividendului, mă uit la ex-dată și un pic pe graficele companiei. Vând înainte de ex-dată, nu vreau să mă complic și cu impozitul pe dividende din fracții mici. Cum ziceam, mă joc pe revolut și o să tot rostogolesc bulgărele ăsta multă vreme. Pe bursă nu te îmbogățești cu investiții mici d-aia eu sunt adeptul creșterii veniturilor și conservarea acestora în investiții. Dar na, cent cu cent se face suta…

Atenție însă dacă vă mănâncă de treaba asta, dacă aveți cont Revolut standard, sunteți limitați la doar trei tranzacții gratuite pe lună altfel veți fi taxați dacă depășiți numărul acesta de tranzacții.

De încheiere, spor la bani și vă puteți abona la blog că o să tot revin cu up date-uri la investițiile pe revolut dar și cu strategia începută luna trecută pe etf-uri.

 

Leave a Reply

Scroll to Top