Amortizarea investiției…

Eu sunt adeptul segmentării când vine vorba de făcut bani. Nu știu dacă e bine, probabil că aș fi mai câștigat dacă m-aș axa pe un proiect principal și aș da “totul pe teren“. Probabil că apetitul meu de risc este unul scăzut, nu mi-am făcut niciodată teste legate de risc. Sau poate că am văzut că funcționez mai bine pe proiecte mici, poate e și chestia că-mi place să văd cum cresc lucrurile. Na, cert este că în momentul în care duc un proiect la un anumit nivel, încep să mă pierd în detalii. Cred că asta este și motivul pentru care pornesc tot felul de proiecte, fiecare cu scopul său. E, de ieri am un nou proiect, un nou site de unde să mai câștig ceva bani. 

De ce am mai făcut încă un site?

Păi…să fie încă o sursă de venit, să postez pe anumite subiecte astfel încât să ajung să ocup 2-3 poziții în prima pagină de google. E o strategie…dacă din 5 rezultate 2 sunt ale mele, șansa de monetizare este mai mare. Și oricum, la final tot eu iau cașcavalul. Cum ziceam, eu sunt adeptul pașilor mici, al începuturilor. Nu mă arunc la obiective greu de atis…setez mai multe și mai mici iar la final adun. E, de data aceasta, cu noul proiect, mi-am setat ca în 6 luni să amortizez laptopul pe care l-am cumpărat zilele trecute. Asta ar însemna ca noul site să producă în medie 400 lei pe lună. În condițiile în care se spune că site începe să producă bani după câteva luni o să fiu cam la limită cu banii aceștia dar zic că dacă-l reușesc să amortizez 80% în 6 luni cu un proiect nou nouț, mă voi declara mulțumit.

A, încă o chestie ce-mi place la marketingul afiliat este recurența…Da, mulți bagă activitatea aceasta la capitolul surse de venit pasiv însă nu este așa, până ajungi să te bucuri de recurența asta, de venitul pasiv produs de un site, e mult de muncă. Dar na, cineva trebuie să mai și muncească în țara asta…

 

Leave a Reply

Scroll to Top