Câteva constatări despre câți bani am câștigat din reclame google adsense

Acum nu știu câți bani se mai câștigă din reclamele google adsense, că nu am stat să caut pe internet dacă lumea mai face bani din așa ceva. Deși le văd afișate pe multe site-uri, bloguri, cred că principala sursă de monetizare pe România rămâne marketingul afiliat. Reclamele adsense cred că sunt cumva un bonus. Vorbesc aici de cele două bloguri ale mele pe care am ales să le monetizez și cu reclame automate de la google adsense.

Ideea este că afară, pe bloguri de limbă engleză chiar se fac mulți bani din afișarea de reclame adsense pe blog. Pentru că acolo, piață mare, concurență…CPC la valori mari, unele și de două cifre. La noi, 5 cenți, 10 cenți…. Cum zicea un monstru sacru, Sală mică, mese puține.

În fine, dincolo de conținut, de nișă, de istoricul celui ce accesează aceste reclame, un factor important este traficul atras pe blogul pe care se afișează aceste reclame. În condițiile în care în ultima vreme am stat cuminte și nu m-am agitat foarte tare pe blogurile unde monetizez și cu reclame google adsense, rezultatele sunt aceleași ca anul trecut…. Adică, undeva la 10 euro/lună de la google adsense. Ideea nu este că suma este mică, pe mine mă freacă faptul că nu am evoluat. Că după un an de zile sunt încă la nivelul anului trecut. Și principalul motiv este că nu m-am activat să pun conținut, să scriu, să atrag cititori pe blogurile respective.

Acum, de final, ar fi frumos să închei cu promisiunea că de data aceasta mă voi apuca să postez constant, să scriu articole interesante care să atragă cititori. N-o fac, că am mai zis și altă dată și m-a ținut vreo trei zile.

Altfel, concluzia este că încasările înregistrate de un blog din afișarea de reclame google adsense țin în primul rând de volumul de trafic înregistrat de site-ul respectiv. Care trafic este adus de conținut…de zona de interes a cititorului. Treabă complexă…. Sper să mă ocup puțin de ea că nu-mi place stagnarea.

Altfel, da, dincolo de plăcerea de a scrie…parcă-mi plac și banii. Știu, cent cu cent se face suta….dar parcă aș vrea să grăbesc puțin treaba asta.Să nu mai dureze un an până e gata suta, să fac cincinalul măcar cu două luni mai repede.

Leave a Reply

Scroll to Top