Cîteva păreri despre un aragaz Metalica-Merită să cumperi un argaz fabricat în România?

Pentru cei ce vor să cumpere un aragaz fabricat în România, pe scurta listă, alături de Samus poți pune și aragazurile produse la Oradea, aragazuri ce se comercializează sub denumirea de Metalica. O listă cu modelele de aragazuri marca Metalica o puteți vedea>>>>Modele aragazuri Metalica

Istoria fabricii de la Ordea este veche, de pe timpul comunismului. Între timp, producătorul de aragazuri a trecut prin faliment, reorganizare…între timp a ajuns să fie din nou competitiv pe o piață destul de aglomerată. Și, ca idee, părerile despre aragazurile Metalica par a fi bune. Desigur, există reticența față de electrocasnicele fbricate în România și orientarea cumpărătorilor spre mărci mai populare însă dacă vrei un aragaz ieftin, te poți orienta către un aragaz fabricat în România

Pentru că modele de aragazuri Metalica sunt doar două, am ales să caut păreri despre argazul Metalica F4 S5 alb, că e aragaz clasic deși există și pe altă culoare, totuși albul este cel mai comun. Altfel, este un aragaz standar, cu 4 arzătoare, cuptor pe gaz și dimensiuni 50x52x85 cm. Comparativ cu alte aragazuri, poate fi considerat un aragaz ieftin însă mi-a atras atenția garanția oferită-Dap, 5 ani ganație pentru un aragaz Metalica. De comparație, aragazul Arctic AGM5501F are garanție standard 24 luni. Ce să zic, o primă părere bună despre aragazul Metalica.

Dacă te uiți în fișa produsuluivei vedea că pare ok, chiar merită achiziția unui aragz Metalica mai ales pentru locații unde nu se gătește la foc continuu.

Garantie 5 ani
Dimensiuni 50x52x85 cm
Greutate neta 33 kg
Arzatoare plita Defendi Italia
Robineti plita si cuptor Copreci, cu siguranta la arzator plita si cuptor
Termocupla arzator plita si cuptor Orkli Spania
Balamale usa cuptor Zanovelo Italia cu retinere la unghi de 45 de grade si detasarea usoara a usei cuptor pentru curatare
Garnitura usa cuptor Gomplast Slovacia
Plita din otel emailat – culoare alba
Bord, fata fixa inferioara si pereti laterali vopsiti in camp electrostatic – culoare alba
Geam securizat, termorezistent usa cuptor
Capac din tabla
Maner usa cuptor – culoare alba
Tava fript emailata – culoare neagra
Gratar cuptor din otel emailat – culoare neagra
Gratar plita din otel emailat – culoare neagra
Corp cuptor dintr-o singura bucata emailat negru
Reglaj GN (sau GPL) – in functie de preferinta dvs
Duze de schimb pentru GPL (sau GN)
Izolatie cuptor – vata bazaltica
Cot racord – inclus
Fund mobil – emailat usor detasabil pentru curatare cuptor

Că tot ziceam de păreri despre aragazurile Metalica, undeva prin anii 2010, una dintre problemele aragazurilor Metalica ținea de calitatea vopselei aplicate pe părțile metalice ale aragazului. Cam înflorea rugina în locurile unde umiditatea era mai ridicată. Momentan se pare că s-a rezolvat această problemă și pentru modelele recente produse la fabrica Metalica Oradea, calitatea a crescut.

Merită să cumperi un aragaz Metalica? Cel mai probabil dacă ai un buget redus, un aragaz Metalica e bun altfel, dacă vrei ceva mai complex, cu rotisor, eventual cu un cuptor electric, cu aprindere electrică și alte setări care să te ajute la gătit, probabil că nu.

Ca idee, văd acest aragaz foarte util în zonele în care sursa de gaz este pe butelie. Deși nu sunt deacord cu reîncărcarea buteliilor cu GPL auto, lucrul acesta se practică, costul fiind mai mic. În condițiile în care aragazul Metalica vine atât cu duze pentru gaz natural cât și cu duze GPL, cred că se merită.

→Vezi aici mai multe detalii despre aragazul Metalica F4

Leave a Reply

Scroll to Top