M-am detașat de toți nemulțumiții de pe internet…

Nu știu dacă e nepărat bine pe termen lung, momentan sunt ok. În fine, a observat și soția că e ceva schimbat la mine și m-a întrebat dacă sunt supărat, dacă mă macină ceva. I-am zis că sunt zen și sunt pe cale să devin un ignorant, că nu mai iau în seamă toate lamentările și discuțiile sterile din zona de on line. S-a uitat strâmb la mine și m-a întrebat dacă pot trăi fără troll. Se pare că da, pot trăi fără să bag bățul prin gard :))

De unde treaba asta și mai ales de ce? În general, pot fi ușor catalogat drept un tip lipsit de empatie. Eu zic că nu sunt dar, cel puțin așa am fost catalogat de o colegă acum ceva vreme într-o discuție despre sistemul de învățământ și despre faptul că oamenii sunt săraci. Și proști. I-am zis colegei că nu e treba mea dacă pe Vasile din Cucuieți îl doare în qur de educația copiilor lui. Că nu e treaba mea să-i educ copii lu X, treaba mea este să am grijă de copii mei. Discuția a fost lungă, contradictorie și i-am zis că până la urmă, în condițiile în care ai la dispoziție atâta informație dar o grămadă de lume preferă să piardă timpul aiurea pe rețele de socializare, pe mine mă doare undeva și de săraci și de proști. E treaba lor….dar să nu se plângă, să pună mâna să facă ceva, să evolueze… s-o lase pe dana budeanu, să-l lase pe bilgheiț, s-o lase pe șoșoacă și să-și vadă de problemele lor urgente… că la majoritatea, senzația momentului ca să citez burtiera din imagine, e fomea și regresul.

Bă, e greu, banii, deși sunt aceiași, se obțin mai greu… trebuie să tragi mai tare și mai cu cap. Deja simt pe pielea mea cum e să fii sărak, dar m-am ambiționat și după astea 3 luni în care încerc să trăiesc din salariul minim pe economie, sper să arăt că se poate să crești veniturile, să-ți schimbi obiceiurile și să mai îndulcești sărăcia. Da, e greu, trebuie să și renunți la anumite lucruri…și renunțarea la niște chestii nocive pentru sărăcia ta chiar te ajută. Mai mult decât te ajută că stai pe facebook și-i înjuri pe unii sau pe alții. Pe ăia-i doare undeva de nemulțumirile tale. Așa că am șters Facebook-ul de pe telefon, am șters Twitter-ul și am pus niște grupuri de WhatsApp pe pauză. Verific seara să văd dacă arde ceva și în rest mă concentrez pe treburile mele.

Leave a Reply

Scroll to Top