Metode prin care să câștigi bani pe lângă salariu

Sunt multe metode prin care poți câștiga un venit suplimentar pe lângă salariu, ceva sume care pot rotunji veniturile lunare. În condițiile în care sunt mulți cei interesați de metode prin care pot câștiga bani pe lângă salariu, din experiență, din ce am mai citit despre venituri suplimentare și cum să ajungi să încasezi acești bani, am tras următoarea concluzie. Pentru foarte multe persoane, principala resursă pe care o pot investi sau vor să o investească într-o activitate care poate aduce un venit suplimentar este timpul.

Dacă începi să documentezi activități ce pot aduce venituri suplimentare, vei observa că blogging-ul este încă în topul celor mai facile activități. Am mai scris despre  subiect, nu-l mai reiau, punctez doar faptul că deși este o metodă care necesită o investiție minimă, poate trece destul de mult timp până reușești să câștigi ceva bani din activitatea asta. Sunt foarte multe persoane care renunță pentru că banii întârzâie să apară. Doar că, mare parte din vină este a lor. Și cel mai bun exemplu sunt eu… Cu toate că am acumulat ceva experiență în acest domeniu, chit că lunar câștig suplimentar bani din blog, fac destul de multe greșeli. Și principala greșeală este că sunt delăsător.

Pun această delăsare și pe seama faptului că nu mă împinge foamea de la spate. A fost o vreme când am tras tare și s-a simțit la portofel, am avut luni în care am câștigat bani din blog, din marketing afiliat, mai mult decât de la angajatorul pentru care prestez zilnic.

Întradevăr, s-au mai schimbat lucrurile, au mai scăzut încasările însă, bloggingul rămâne o metodă prin care reușesc să încasez lună de lună un venit suplimentar. Pentru că ziceam mai sus că pentru mulți dintre cei care sunt dispuși să facă ceva pentru a câștiga un venit suplimentar, treaba cu un blog, dacă te ții de treabă, dacă ai și un pic de talent(eu nu mă consider talentat la scris) și perseverezi, poți ajunge să câștigi bani din blog. Este o metodă de a câștiga venituri suplimentare pe termen lung, nu este pentru cei ce vor să facă bani repede și mulți :))

După cum povesteam, am avut încercarea aia de a trăi 3 luni de sărăcie, încercând să mă pun în situația unuia care câștigă salariul mediu, și nu mi-a ieșit, că da, e greu să te abții când ai, concluzia a fost că la momentul ăla m-am dedicat mai mult activității și s-a cunoscut ceva. Apoi m-am lăsat și s-a pierdut din autoritatea câștigată în google, s-au pierdut link-uri că mi-a fost lene să le mai fac up date-uri.

Pentru că nu vreau să mai lungesc acest articol, trag concluzia personală și mă pun pe treabă. Altfel spus, pentru că eu funcționez pe provocări, voi continua aici o serie de articole în care voi veni cu articole despre cum decurge treaba. Planul ar fi să ajung să câștig lunar niște bani suplimentar. Cum niște ăsta este evaziv, mi-am propus ca la finalul anului viitor, din veniturile suplimentare înregistrate din două bloguri, din ceva investiții pe bursă și din alte economii făcute, să ajung la 5000 euro câștigați. Asta ar însemna undeva la 2000 lei lunar, venit suplimentar.

E greu să pornesc de la zero așa că în articolul dedicat acestui proiect o să vin cu mai multe detalii. Altfel, la momentul acesta sunt entuziasmat, am scopul, am principala resursă la dispoziție, aștept rezultatele. Da, creșterea va fi o idee mai greoaie dar nici la sală dacă mergi nu slăbești după prima ședință de tras de fiare :))

Deși eram tentat să rămân cu serialul ăsta tot în categoria 3 luni de sărăcie, cred că trebuie să mă gândesc la optimizări și să văd cum găsesc o categorie mai atractivă pentru public. Pentru că da, mai mult trafic pe blog, șanse mai mari ca la sfârșit de lună când trag linie să am la coloana câștiguri suplimentare o sumă mai mare.

Leave a Reply

Scroll to Top