Scurt ghid pentru cei ce vor bani din marketing afiliat

Cred că acesta va fi cel mai scurt ghid pentru cei ce vor să câștige bani din marketing afiliat. Dacă ajungi pe aici căutând cum să câștigi bani din marketing afiliat, presupun că ai idee ce este marketingul afiliat așa că nu o să mai revin. Dacă nu știi ce este marketingul afiliat, cea mai simplă definiție a acestuia este că tu, printr-un link special trimiți un posibil client către un magazin. Dacă clientul/cititorul tău face o achiziție, tu primești un comision din valoarea cumpărăturilor făcute de acesta.

Pentru a câștiga bani din marketing afiliat ai nevoie de următoarele:

  1. Un site cu domeniu propriu. De preferat .ro dar merge și cu .com, .info, .eu. Poți începe cu pachetul Personal, este mai mult decât suficient pentru început. Uite și un mic ajutor pentru începători, beneficiezi de 15% reducere la prețurile afișate folosind codul de reducere 15OFF la prima achiziție.
  2. Chef de scris și o mică strategie. Mai exact, să te setezi pe o nișă.
  3. Să te înscrii într-o platformă de marketing afiliat, să postezi articole în continuare și să ai răbdare.

Acum că am lămurit cele 3 condiții pentru a face un ban din marketing afiliat, chit că am zis că va fi cel mai scurt ghid pentru cei ce vor bani din afiliere, zic să dezvolt puțin fiecare punct. Pentru că nici eu nu le știu pe toate și ce spun aici spun din experiența mea în marketing afiliat, posibil ca pentru cineva cu experiență în marketing afiliat este informație de bază. Și chiar asta se dorește a fi, un punct de plecare pentru cineva care ar vrea să mai câștige câțiva bani din marketing afiliat.

1. Site cu domeniu propriu-de ce ai nevoie de un site cu domeniu proriu. Principalul motiv ar fi acela că tot conținutul pe care îl vei posta pe acest site va fi al tău. Nu ți-l va lua nimeni. Un alt motiv ar fi acela că ai nevoie de un site propriu pentru a putea face marketing afiliat, unele magazine neacceptând alte metode de promovare. Plus că un site va fi indexat de motoarele de căutare și poți avea parte de comisioane recurente, vechimea unui site fiind un factor important în opinia motoarelor de căutare.

2. Aici este cheia succesului în monetizarea unui site/blog. Majoritatea celor ce activează în domeniu spun că ajungi să încasezi comisioane după 3-4 luni. În general cam așa este, trebuie să treacă ceva vreme însă nu este o perioadă bătută în cuie. Ideea este că după ce ți-ai cumpărat domeniul și găzduirea pentru micul tău proiect on line, trebuie să începi să-l crești. Scopul tău este să câștigi bani din el. Ce este de făcut? În condițiile în care presupun că ai chef de scris, trecem la cel mai important aspect al unui proiect care să-ți aducă bani din marketing afiliat. Strategia. Mai jos, o idee care cu siguranță o să-ți aducă comisioane mult mai repede decît dacă nu ai avea o strategie definită.(Am trecut prin asta).

  • Alege un produs pe care vrei să-l promovezi. Sfatul meu ar fi ca pentru început să alegi un produs ce poate fi folosit toată perioada anului. Aș fugi de zona telefonelor, sunt prea mulți care scriu despre telefoane și e greu să intri pe nișa asta. Ca exemplu, poți să alegi cuptoare cu microunde.
  • Scrie cel puțin 5 articole de aproximativ 1000 cuvinte despre cuptoare cu microunde. Apoi caută un alt produs, ceva conex cu produsului ales și repetă procedeul. Deja ai 10 articole pe blog.
  • A venit momentul momentul să intri în afiliere. Poți aplic pentru una dintre cele două mari platforme de afiliere. 2performant.com și profitshare.ro, fiecare platformă cu avantajele și dezavantajele sale însă poți să-ți faci cont pe ambele platforme de afiliere. Fiind vorba de sfaturi despre cum să câștigi cât mai repede bani din afiliere, eu aș recomanda să începi cât mai repede acest proces și să o faci trimițând trafic către emag. Pentru putea face acest lucru, ai nevoie să ai un cont de afiliat în profitshare.ro.

Probabil m-am lungit cu ghidul ăsta de făcut bani din afiliere dar am încercat să fiu cât mai scurt, că pe subiect este mult de scris. Dar cred că pentru cineva care vrea să încerce să câștige bani extra, pe lângă job, e destul de ok. Învestiția într-un blog nu este mare, aici timpul este principla resursă. Știu că românii vor bani repede dar e mai greu…altfel, din marketing afiliat poți câștiga de la câteva sute de lei la câteva zeci de mii de lei lunar. Ideea este că trebuie să muncești. Ce v-am lăsat eu aici este primul pas, afiliere prin content și trafic organic….apoi, cu timpul veți vedea că vă vor veni și alte idei, ve-ți descoperi noi metode de promovare.

Leave a Reply

Scroll to Top