Se mai merge în Zanzibar iarna asta?

După cum știți, iarna trecută când toată lumea turistică era paralizată de pandemie, singura destinație fără interdicții era Zanzibar. Bă, s-a mers în Zanzibar iarna trecută cam cum se mergea vara la nisipurile de aur… E, s-ar părea că și iarna asta e atractiv Zanzibrul, că mă uitam eu pe la agenția prin care merg eu când merg prin agenție și au vreo 35 oferte pentru Zanzibar. Deși sună bine și mi-ar surâde o vacanță în Zanzibar, azi vă zic despre un alt plan de vacanță…Că mi-a trasat nevasta aseră un nou plan de vacanță.

Dacă te întrebi care e planul și cum așa, brusc o nouă destinație i-a făcut cu ochiul doamnei mele, păi e simplu…s-a uitat la televizor. La Asia Expres sau cum s-o numi emisiunea vieții… Că o urmărește împreună cu fii-mea cea mare și, cel puțin la sezonul ăsta din Asia Expres, mai ales la partea cu Turcia, mă tot chemau: Tac’sule, uite aici am fost și noi…asta am vizitat…asta s-o trecem pe listă când mai mergem. Ei bine,de data asta Asia Expres a ajuns în Iordania. Ei au ajuns, Tac’su nu. Sau nu încă, că v-am zis…s-a trasat directiva, planul trebuie pus în aplicare și cică în 2023 trebuie să mergem în Iordania, să vizităm Petra și ce o mai fi de vizitat prin Iordania. Mda, nu zic nu, că eu sunt mereu cu gândul la ducă…da mă mai gândesc și la bani. Că suntem 4 de îmbarcat și se cam cunoaște treaba asta când e vorba de bilete de avion. Mda, mă uit pe hartă și dacă n-ar fi de traversat mizeria de Siria cu problemele ei, m-aș încumeta să bag o vacanță cu mașina până în Iordania. Că văd că-mi dă vreo 2700 km din fața casei și până în deșertul Wadi Rum.

Știu, mă uit lung la bani că muncesc de-mi sar capacele pentru ei și poate, uneori devin zgârcit… Bă, da uneori vine și momentul ăla când trebuie să te mai răsfeți puțini, să-ți dai premiul ăla meritat. Și planul pentru 2023 al soției se cam bate cap în cap cu surpriza de o am eu în cap pentru fetele mele… că mă tot uit și pun deoparte fie pentru ceva destinație din Caraibe fie pentru o vizită la o prietenă stabilită în Australia. Mda, mai pe exotice…că vă povestește Tac’su într-un articol viitor de ce nu-i mai place iarna.

Altfel spus, că tot am pomenit de Caraibe, treaba asta mi-a fost și mai tare băgată în cap și de un consum recent de rom, un rom din Caraibe, de la mama lui. Și parcă ar avea ceva sens să mă tratez cu ceva rom la umbră de cocotier.

Leave a Reply

Scroll to Top