Limita e cerul

cerul_din_comuna_bozioruPoate cel mai spectaculos, frumos si mai des folosit cuvant pe instagram, este “cer”. Desigur, cu denumirea lui englezeasca #sky.  Chiar acum, cand eu scriu aceste randuri, statisticile arata ca pe hashtag-ul #sky, sunt postate 120 651 356…da, o suta douazeci de milioane de poze in care exista un colt de cer.

Desi acelasi cer ne acopera pe toti, sunt oameni ce vad un cer total diferit, intr-un loc este albastru, in alt loc sta sa planga, iar prin alte locuri mai industrializate, cerul se vede doar la tv, sau ma rog, in fotografii postate de norocosi pe instagram si alte site-uri.

Si cum vorbeste lumea in targ ca cel mai frumos cer este cerul mongol, am sa adaug un instagram frumos cu aceasta minune de cer.

Feeling small beneath the Mongolian sky with The World of G. J. Ramstedt. @gjramstedt #mongolia #sky

A photo posted by Hillstream Pictures (@hillstreampictures) on


Si cum am zis mai sus, fiecare vede bucata lui de cer, romanii zic ca cel mai frumos cer din lume, nu ar fi in Mongolia, ci, aici, la noi si mai exact in comuna Boziorul din judetul Buzau.

Spun specialistii ca acesta ar fi cel mai albastru cer din lume,  dupa masuratorile facute, cerul din comuna Bozioru, ar avea 23 000 grade Kelvin, iar lucrul acesta, ar fi hotarator in clasarea acestui colt de cer pe primul loc. Nu de alta, dar un cer normal, o spun tot specialistii, ar ajunge undeva in jur de, doar 6000 grade Kelvin.

Foto si mai multe despre cerul de la Bozioru, aici.

Leave a Reply

Scroll to Top