Ziua în care am rămas fără bani…

Nu e de laudă dar trebuie să o menționez aici așa, exact ca în bancul ăla cu calul dus la bâlci pentru a fi făcut de râs. În fine, a se nota, în data de 22 octombrie, pentru prima oară pe anul acesta, am rămas fără bani. Adică am cheltuit tot…am scuturat contuurile, am întors buzunarele pe dos și tot ce mai era disponibil pentru cheltuit…9 lei. Știu, #sărăkie…

Bă, e trist tare să rămâi fără bani, te cam bagă în depresie. Bine că am de unde să fac rot de bani până la salariu ca să zic așa. Altfel, treaba că am rămas fără bani mă face să regândesc bugetele. Că luna asta am mers tot pe bugetul de luna trecută și a fost mai complicat, nu mi-au ajuns banii.

Altfel, chit că am rămas fără bani, știu de ce.

  • A fost ziua mea și am avut cheltuieli ce nu le aveam altfel
  • A fost ziua lu soacră-mea și i-am cumpărat flori, tort și un telefon din banii mei, că a fost din scurt.
  • Toată familia a fost pe butuci și am cam spart pe medicamente pentru copii… plus Vitamina D pentru noi adulții.
  • Cotizat pentru nunta lu nepotu…chit că n-am onorat petrecerea, am trimis plicul.
  • Am cumpărat baterie pentru Peugeot că n-a mai vrut în prima dimineață mai rece.
  • Am completat aditiv pentru filtrul de particule de la Ford.
  • Făcut ITP la Ford.
  • Plătit grădinița pentru cea mică

Altfel, bine că m-am ținut de treabă și am învestit minim 30% din venituri dar am și băgat la fondul clasei, la economii, vreo 20%. Mai nasol este că de vreo două-trei luni am lăsat-o mai moale cu treaba aia, știți voi…făcut bani și se simte. Mă rog, s-a resimțit.

Dar uite că e complicat, că vine câte o lună din asta și dacă nu ești chibzuit cu banii, te trezești că dai din colț în colț și ajungi fie să te împrumuți de la unul sau altul sau chiar să-ți crape buza și să dai în ofertele ifn-urilor. Că dacă n-ai bani, cam te înhami la oferte de genul Primul credit Gratuit 100% Online.

Altfel ce să zic, încerc să văd și partea pozitivă a faptului că am rămas fără bani și mai am o grămadă până la salariu. E, poate-mi vine mintea la cap și renunț la țigări, poate mă apuc de prestat mai abitir că așa cum ziceam acu ceva vreme, cel mai bun stimul pentru a face bani e foamea și pentru a scăpa de sărăkie, cam trebuie să tragi mai tare decât cel care are.

Altfel, variantele de a supraviețui până la următoarea încasare ar fi: umblu la fondul de urgență, vând ceva miere, vând ceva cripto și fac plățile cu cardul revolut. Astea ar fi variantele rapide prin care pot trece peste momentul ăsta.

Leave a Reply

Scroll to Top