Se stie ca mierea romaneasca este foarte apreciata la export, Germania fiind una dintre principalele piete unde mierea romaneasca este foarte apreciata. Lucrul acesta este si normal, in conditiile in care consumul de miere pe cap de locuitor in Germania este aproximativ doua kilograme. Ca si diferenta, media pe cap de roman la consumul de miere este doar 450 grame.Patru sute cincizeci de grame….foarte putin, in conditiile in care sunt oameni ce consum miere in fiecare zi,matematica ne spune ca in Romania sunt oameni ce nu gusta miere niciodata.
Chiar daca mierea mea a ajuns prin mai multe state ale lumii, a ajuns ca si cadou pentru priete si nu pot numi acest lucru export de miere. Azi insa, pentru prima data, am exportat miere si nu oriunde…in Bulgaria.Pe la servici, pentru mine si pentru colegi, aduc mereu un borcan cu miere, iar saptamana trecuta, primind vizita unui coleg bulgar, am degustat impreuna o miere de mana productie proprie.
Omul foarte incantat, asa ca azi, i-am trimis prin sofer, doua borcane cu miere. In felul acesta mierea mea a ajuns si produs de export. Pot spune cu mandrie ca mierea mea a ajuns in urmatoarele tari:Italia,Franta,Germania,Turcia, SUA,Austria,Bulgaria si Spania.
Buna,
as dori sa stiu cum ai exportat mierea in Turcia? Eu locuiesc in Turcia si visul meu este sa deschid un magazin cu profil apicol. Multumesc anticipat
Maria, era un fel de-a spune ca am exportat. Ma refeream mai degraba la faptul ca, mierea mea a ajuns prin diverse tari mai degraba sub forma de cadou. Din pacate nu fac suficienta miere pentru un export propriuzis. Acum, referitor la un magazin apicol, din ce am mai discutat cu ceva apicultori turci, ei sunt organizati in asociatii si au si magazin de desfacere unde presteaza prin rotatie.
Pingback: Cum transporti miere cu avionul – Tac'su