Cum transporti miere cu avionul

Zicea Tac’su plin de mandrie intr-un post mai vechi, ca a  exportat miere. Era putin fortat termenul asta de exportat miere, ideea era ca mierea produsa in stupina mea a ajuns prin mai multe tari. In 2016 cand am scris despre tarile in care am trimis miere, aveam urmatoarele tari in lista: Italia, Franta, Germania, Turcia, SUA, Austria, Bulgaria si Spania. Intre timp am mai adaugat Irlanda, Anglia si Canada. 

Pana acum mierea ajunsa in tarile de mai sus a fost putina cantitativ, unu doua borcane de miere infasurate bine in folie si carton cand a fost vorba de transport cu avionul. De data asta am avut comenzi mai mari…10-20 kg de miere. Cum se stie ca oamenii de la bagaje de prin aeroporturi iau la suturi bagajele pe care scrie fragil, pentru a evita o balta de miere in geamantan dar si pentru a reduce considerabil greutatea, am trimis miere cu avionul in pet-uri de 2L. Desi nu sunt adeptul mierii in sticla de plastic, fiind vorba de dorinta unor prieteni de-a avea miere naturala de la mine pentru o perioada cat mai lunga de timp, am recurs la aceasta metoda.

Stiu ca exista de cumparat ceva PET-uri noi dar, neavand o cerinta foarte mare, pentru ocaziile acestea cand mai am de trimis miere in bagajul de cala, am cumparat un bax de Aqua Carpatica, am golit continutul in niste bidoane mai mari, am lasat sticlele de plastic la scurs si le-am umplut cu miere. Apoi le-am infasurat in folie strech pe fiecare in parte. In bagaj au fost bagate printre haine, mai la mijlocul bagajului pentru a evita contactul direct cu bombeul angajatului. Mierea a ajuns fara probleme la destinatie.

 

Leave a Reply

Scroll to Top