Tristuț cu mierea anul ăsta

N-am mai scris nimic pe aici de multă vreme. Mă rog, era cam iarnă, că mă uit că ultimul post e de prin decembrie când am avut zbor de curățire. În fine, nu contează, încă am albine, încă mă pasionează apicultura, încănu am extras miere pe anul acesta.

Da, e cam tristuț cu mierea în 2019…Dacă din 2011 de când am stupi și până acum, la sfârșit de iunie, făceam o extracție la salcâm și una înainte de înflorirea teiului, anul ăsta a fost jale. N-am gustat mierea de anul ăsta…nici măcar să sug un făguraș de miere când am mai umblat pe la stupi. Una peste alta stupii sunt bine, s-au dezvoltat frumos, am avut vreo doi care și-au tras botci, drept urmare am făcut roiuri. Mătcile s-au împerecheat toate. Parcă ceva mai repede față de alți ani. An ciudat, ce să mai…

Revenind la miere, teiul a dat nectar mult anul ăsta, sâmbăta viitoare o să merg să extrag, cred că mergea și weekendul ăsta dar mai am ceva treabă și olas să o căpăcească complet.

În altă ordine de idei, legat de blog, am schimbat domeniul…dacă inițial s-a numit stupulgalben.ro, un făcător de bine, cel mai probabil un apicultor din ăsta pâinea lui Dumneze, ca să zic așa, a raportt blogul la facebook și ăștia au blocat adresa url. Nu-i bai, acum am trecut pe tacsu.ro..

Leave a Reply

Scroll to Top