Apicultura în vreme de criză de coronavirus asezonată cu ordonanță militară

rama puiet,cantitate puiet

Tristă situația asta cu mersul la stupină pe bază de declarație pe propria răspundere. Momentan nu mă grăbesc să experimentez, posibil ca în maxim două săptămâni să nu mai am încotro și să-mi completez adeverința vieții și să merg totuși la stupină. Știu că momentan, declarația asta este folosită de mulți, anumite persoane cred că și exagerează de acest beneficiu oferit de articolul ăsta care permite deplasarea pentru activități agricole. Tocmai acesta este și motivul pentru care nu vreau să abuzez de hârtie. 

Nu știu cum va fi anul ăsta apicol, nu știu cum va fi situația în viitor dacă se ajunge la închiderea orașelor. Să zic că beneficiez de un mic ajutor din partea tatălui meu și, la o adică, măcar să-i țină din scurt la faza cu roitul, nu se mai pune problema de producție de miere deși anul ăsta s-ar putea ca mierea să aibă preț bun. Situația în stupină, acum o săptămână când am reușit și am tras o fugă până acolo era bună. Noroc că am reușit și am alimentat după diafragmă cu rame ce mai aveau miere iar la cei ce stăteau mai prost cu mâncarea le-am pus ultima ramă cu miere de la rezervă. Teoretic, pe săptămâna asta o să-l sun pe tata să lărgească cuibul unde este cazul. Sunt câțiva stupi care cred că pe săptămâna viitoare ar avea nevoie de cat. Cam așa se face apicultura pe vreme de ordonanță militară…prin telefon.

Dacă vremea continuă să se încălzească, o să fac videoconferință cu tata unde are dileme. Apicultură video ca să zic așa. Sperăm să fie bine, că mi-e dor să stau cu nasul în stupi. Aia e, trecem și peste asta..

Leave a Reply

Scroll to Top