Si am avut si zbor de curatie…

Cum iarna a venit ca pe vremuri, inca de la sfarsitul lunii noiembrie, albinele nu au avut de ales si au stat stranse in ghem. Temperaturile scazute a impiedicat iesirile obisnuite din alti ani. Zilele acestea a fost mai caldut. Chiar daca temperaturile nu au sarit de 10 grade si a batut si vantul, albinele mele au reusit si un mic zbor de curatire.

Nu am apucat sa vad amploarea zborului, din ce mi-a zis tata, au iesit toti. Acum, la cum apreciaza tata am ceva dubii ca ar fi fost un zbor intens. Oricum, e bine, ieri am ridicat cateva capace, fiind caldut, albinele erau rasfirate. M-am uitat si pe la urdinis si, intradevar, la toti stupii existau urme de activitate. Albine moarte erau atat pe scandurica de zbor cat si prin fata stupilor…deci, s-a executat si ceva curatenie in stupi.

Dupa cum se anunta vremea, cateva zile temperaturile vor fi ceva mai ridicate. Nu intratat incat sa porneasca ponta dar suficient de ridicate incat albinele sa aduca miere in ghem si, eventual sa mai execute un zbor de curatire. Dupa cum spuneam, in zona in care am eu stupina, exista doua ferestre importante de zbor. Sfarsitul lunii decembrie si si jumatatea lunii ianuarie. Cum primul a avut deja loc, astept sa vedem cum se intampla si cu ce-a de-a doua fereastra de zbor. Apoi, traditionala punga cu miere si asteptam polenul de primavara.

Leave a Reply

Scroll to Top