Ce vrei să te faci când vei fi mare

Cumva, pe mine m-a chinuit întrebarea cu ce vrei să te faci când vei fi mare? Asta este și motivul pentru care încerc să-mi ghidez copii către ceva activități care să-i ajute pe viitor, să nu întreb eu, să știe ei ce vor să se facă când vor fi mari. Am prieteni ce și-au dus copii la cursuri de robotică, la cursuri de programare. Ai mei merg la cursuri de balet și la cercuri de literatură creativă. Știu, este mai bănoasă meseria de programator dar fetele mele au 8 și 4 ani, de ce le-aș trimite la cursuri de programare încă de pe acum? În fine, ideea este că aș vrea să le las să aleagă singure ce vor să facă în viață, eu doar încerc să le ofer tot timpul ceva oportunități și ocazii să încerce ceva nou. Asta este și motivul pentru care le plimb prin lume cât pot de mult, pentru asta colecționăm bani, pentru asta inestim pe bursă și vorbim despre o mulțime de lucruri.

Sunt activități de care sunt interesate și altele la care răspund cu meah, interesant…și nu le mai prinzi. Un exemplu a fost cu apicultura. Am încercat să le iau pe lângă mine, să le explic, să le povestesc. N-oi fi nici eu cel mai mare povestitor dar nu le-a prins…Da, mergem la albine …Și gata. Dar încerc și le ofer pe cât posibil alternative pentru timpul liber. Cum ziceam mai sus…de ce să bag programare în ele?

Tocmai acesta este și motivul pentru care mă gândesc să le cumpăr o tabletă grafică. Nu ceva wow, o tabletă de începători. Că mă gândesc că o astfel de tabletă le dezvoltă creativitatea și le învață și un pic de tehnologie.

Leave a Reply

Scroll to Top