Ori sunt foarte obosit, ori am nevoie de ochelari…

Nefiind din zonă, nu știu când am nevoie de ochelari. Dar de ceva vreme realizez că nu mai pot focaliza la distanță. Nu e grav, e la modul că trebuie să concentrez cumva privirea dacă vreau să văd landscape. Altfel, posibil să fie doar din cauza oboselii acumulate, că am mai avut în trecut faze de genul acesta.

Deși în trecut mă lăudam cu o genetică bună pe partea asta oftalmologică, posibilitatea ca șoimul să îmbătrânească nu este de ignorat. Altfel, cred că în week-end-ul ce stă să vină voi încerca să mă odihnesc cât mai bine. Voi încerca să stau departe de tot ce înseamnă stimul pentru ochi, fără internet, fără citit, fără televizor. În funcție de cum mă voi simți după pauza asta de la tehnologie, voi face totuși un control la ochi. Acum nu știu dacă un control oftalmologic specific pentru determinarea unei dioptrii este similar cu controlul oftalmologic recomandat conducătorilor auto. Că am facut recent controlul oftalmologic pentru medicina muncii și rezultatul a fost bun, nu mi-au zis că aș avea nevoie de ochelari.

Altfel, mă uitam pe la un magazin cu rame pentru ochelari și nu reușesc să-mi dau seama ce model de ochelari să aleg astfel încât să arăt atât bine cât și mai inteligent. Că avem noi în gașcă o glumă: Bă, dă-ț jos ochelarii și zi ceva deștept…

Leave a Reply

Scroll to Top