Primavara capricioasa

Desi se parea ca a venit primavara, sambata si duminica, vremea a fost tare dubioasa. Desi temperaturile urcasera pana pe la 18-20 grade in cursul saptamanii, week-end-ul a venit cu o vreme rece si cu vantoase. Sambata cel putin, vantul a batut cum batea militia in vremurile bune. A urmat ziua de duminica la fel de rece si cu ploaie, iar luni dimineata, am racait gheata de pe parbrizul masinii.

Inghetul a fost fatal pentru floarea de cais, s-a scuturat toata, dar si pentru corn. Ce mai era inflorit, galben si frumos, acum este negru…compromis total.

Si cum sambata, planul era sa mut stupii pe vatra din padure, am facut-o. Din pacate, din cauza vantului puternic nu am reusit sa-mi bag si nasul in ei. Am deschis un singur stup si am verificat cat de bine sunt propolizate ramele. Sper ca sunt ok si nu s-au imprastiat prin stupi in timpul transportului. Oricum, pana sambata nu se mai uita nimeni la ei.

Si daca tot am zis ca anumite flori sunt compromise din gauza inghetului, altele ce nu erau inca deschise, sper sa fie ok. Din ce am vazut prin padure, porumbarul se deschide pe sfarsitul saptamanii, corcodusul la fel, iar unele flori, cum este celebra pizda a tigancii(Lamium purpureum) a rezistat bine inghetului.

Asta e, se pare ca inca odata, avem parte de o primavara capricioasa.

Leave a Reply

Scroll to Top